bezár
 

art&design

2014. 06. 20.
Optikai illúziók a győri Mobilis tárlatán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Optikai illúziók címmel nyílik új kiállítás szombat este, a Múzeumok éjszakája kezdetén a győri Mobilis interaktív játszóházban; ez lesz a két és féle esztendeje megnyílt tudományos központ első időszaki kiállítása.
A látogatók az időszaki tárlaton megismerkedhetnek a látással, a vizuális információ feldolgozásának a folyamatával, a mimikri működésével vagy például a művészeti alkotások keltette - nemegyszer évezredes - illúziókkal, az érzékcsalódásokkal, valamint betekintést nyerhetnek abba is, miként alakult ki a háromdimenziós technológia.
    
Az alapvetően a járműiparra fókuszáló Mobilis két hónapon keresztül megtekinthető bemutatójának alapötletét az adta, hogy bármennyire is ezt gondoljuk, nem hihetünk a szemünknek. Vagy cserbenhagy látásunk, vagy az agyunk űz velünk tréfát némi segítséggel - mondta el az MTI-nek Mészáros Péter, a kiállítás szervezője.
    
Szólt arról is, hogy a Múzeumok éjszakáján speciális optikai kísérletekkel, a fény tematikájára épülő látványos épületfestéssel, valamint egy Fényrobbanás című extra produkcióval várják az érdeklődőket. Utóbbiról csak annyit árult el, hogy korábban még nem látott, nagyszabású kísérletről van szó, amelyben a fény és egy hordó játssza majd a főszerepet.
    
Szilasi Tamás Péter, a Mobilis ügyvezetője az MTI-nek elmondta: valamivel kevesebb mint két hónapra hozzájuk érkezett az augusztus 20-án nyitó debreceni science center három eszköze. Ezek egyike egy hanglokátor, amely több tucat mikrofon segítségével érzékeli, majd jeleníti meg monitoron, hogy hol, milyen erősségű zajt érzékel; az eszközzel hang-selfie-t készíthetnek a látogatók.

A második egy programozható vízesés, amelyen az előre betáplált ábra alakjában hullanak a vízcseppek, a harmadik pedig egy olyan tetris, amelyben a kinect technológia segítségével a játékos saját testével irányíthatja, hogy hová pottyanjanak a kockák.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban
art&design

F(r)aktúra F(r)aktúra
PAF- F(r)acture / Pintér András Ferenc kiállítása az Art.Salon:Társalgó Galériában

Más művészeti ágakról

irodalom

A kreativitás lehetőségei biosz és zoé között A kreativitás lehetőségei biosz és zoé között
Hajas Tibor korszerűtlen korszerűsége
Jonathan Levine: Csekély esély
zene

A zenész és barátai A zenész és barátai
Aradi Zsolt: Gasner János* emlékére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés