bezár
 

art&design

2014. 06. 26.
Több mint tízezer látogatót várnak hétvégén az Őrségi Vásárra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több mint tízezer látogatót várnak az Őrségi Vásárra, amelyet a hétvégén rendeznek meg a Vas megyei Őriszentpéteren és több környező településen.
Őr Zoltán, Őriszentpéter polgármestere az MTI-nek elmondta, hogy Kerkáskápolnán például pénteken az Őrségből kitelepítettek emléknapján V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára avatja fel a kitelepítettek emlékművét és átadja a felújított közösségi házat is.
    
A szomszéd községben, a szlovéniai Kapornakon a helyi tájházban a töktermesztésről és tökfeldolgozásról hallgathatnak meg előadást az érdeklődők. Hegyhátszentjakabon díszmadár-kiállítás, Bajánsenyén pedig helytörténeti kiállítás nyílik.
    
A XXXIV. Őrségi Vásár hivatalos megnyitóját szombaton délelőtt tartják Őriszentpéter központjában, ezt követően az Őriszentpéteri Művelődési Házban az Őrségi Református Egyházmegyét bemutató kiállítás nyílik. Magyarszombatfán, Velemérben és Pankaszon szintén helytörténeti témájú tárlatokkal várják az érdeklődőket.
    
Az Őrségi Nemzeti Park szervezésében ismét lesz "őriszentpéteri szertúra" amely a település jellegzetes épületegyüttesei között, a tájat is megcsodálva, szerről-szerre vezeti végig az érdeklődőket. Szombaton délután és vasárnap is egymást követik majd a szórakoztató programok: néptánc- és népzenei bemutatók, vásári hangulatot idéző színpadi produkciók és könnyűzenei koncertek is lesznek.
    
Őr Zoltán tájékoztatása szerint idén 200 kézműves és 300 kerekedő kínálja majd termékeit, a szervezők pedig szeretnék elérni, hogy csak valódi kézműves termékeket lehessen kapni a régió legnagyobb kézműves vásárán.
    
A polgármester szavai szerint a korábbi években előfordult, hogy alkalmi árusok engedély nélkül próbáltak meg árusítani, bizonytalan eredetű termékeket kínáltak, ám a jogszabályok változtak és lehetővé teszik a szigorúbb fellépést.
    
Őr Zoltán kitért arra is, hogy a tavalyihoz képest megduplázták a parkolóhelyek számát, így reményeik szerint az autóval érkezők is kényelmesebben el tudják majd érni a vásár területét.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása

Más művészeti ágakról

Frédéric Tellier: A tűzön át
Tamás Zsuzsa válaszai a prae.hu körkérdésére
Interjú Néder Panni színházrendezővel a személyességről, intimitásról, Berlinről, autobiografikus színházról
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés