bezár
 

art&design

2014. 07. 02.
Papír, de mégsem, kalap, de mégsem: nyáresti hajdíszek a Masamodtól
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Papír, de mégsem, kalap, de mégsem: nyáresti hajdíszek a Masamodtól A Masamod 2014-es tavaszi-nyári kalap-kollekciójában az Ikebanát, vagyis a japán virágdíszeket megidéző, szobrok és oltárok díszítésére használt ágak és virágok ölelik lehelet-finoman körbe az arcot. A különleges keményítő-eljárásnak köszönhetően a hernyóselyem hajdíszek, sildek és csatok papírként fodrozódnak, szinte lebegnek az arc körül.
“A kollekció minden egyes darabja különböző, így más-más módon keresi az ember és a természet harmóniáját  miközben egyszerre hordozza a szépség, szomorúság és a valóságtól való elemelkedés gondolatát”  mondta el a Masamod első tavaszi-nyári kollekciójáról Erdei Ildikó Virág, kalapkészítő, a Masamod megálmodója.

A kézzel készült hajdísz-kollekció a könnyed nyári esték tökéletes kiegészítője lehet: felfelé ívelő vonalaiban a selyem éteri súlytalansága és az érzelmek kavargása olvad egybe az örök nőiességet jelentő virágokkal, levelekkel és szirmokkal.

A kollekció megtekinthető a Masamod showroomban, amely nyári nyitvatartással várja az érdeklődőket, július 9-20-ig, naponta 16 és 20 óra között. (Cím: Budapest, VI. kerület, Lázár utca 8.)


A Masamodról

A Masamod a hagyományos kalapkészítés újragondolását tűzte ki célul, ezt a 2012-es Halo, a 2013-as Figurin (amely a 2013-as Gombold Újra! oldhands kategóriájának első helyezettje lett), majd a 2014-ben a párizsi Divathéten debütáló Levantine kollekciókkal is bizonyította. A márkára jellemzőek a klasszikus kézműves technikával készült, élénk színű és különleges formájú modellek. Az olykor a fület, olykor a fejtetőt térbeli formáikkal körülölelő kalapok és fejdíszek a tervezői ruhák, vagy éppen az ékszerek méltó alternatívái.

A Masamod tervezője, Erdei Ildikó Virág 2007-ben kalaptervezőként végzett a Kensington and Chelsea College-ban, azóta olyan neves helyeken dolgozott, mint a londoni Siggi Hats és a brit királyi kalapkészítőként ismert Philip Sommerville. ​A kézjegyét viselő kalapokkal olyan helyeken lehetett már találkozni, mint az ascoti derbi, vagy a londoni Peter Jones áruház.

A Masamod honlapján illeve facebook oldalán további információkat találhatnak az érdeklődők.


Fotók

Fotó: Kudász Gábor Arion
Make-up: Ipacs Szilvi
Modell: Monhor Viktória

 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

Esterházy az Ódry Színpadon
A zuhanás sokkja a MáSzínházban
Slash, VOLT Fesztivál, 2019. 06. 27.
zene

A zenész és barátai A zenész és barátai
Aradi Zsolt: Gasner János* emlékére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés