bezár
 

art&design

2014. 07. 02.
Papír, de mégsem, kalap, de mégsem: nyáresti hajdíszek a Masamodtól
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Papír, de mégsem, kalap, de mégsem: nyáresti hajdíszek a Masamodtól A Masamod 2014-es tavaszi-nyári kalap-kollekciójában az Ikebanát, vagyis a japán virágdíszeket megidéző, szobrok és oltárok díszítésére használt ágak és virágok ölelik lehelet-finoman körbe az arcot. A különleges keményítő-eljárásnak köszönhetően a hernyóselyem hajdíszek, sildek és csatok papírként fodrozódnak, szinte lebegnek az arc körül.
“A kollekció minden egyes darabja különböző, így más-más módon keresi az ember és a természet harmóniáját  miközben egyszerre hordozza a szépség, szomorúság és a valóságtól való elemelkedés gondolatát”  mondta el a Masamod első tavaszi-nyári kollekciójáról Erdei Ildikó Virág, kalapkészítő, a Masamod megálmodója.

A kézzel készült hajdísz-kollekció a könnyed nyári esték tökéletes kiegészítője lehet: felfelé ívelő vonalaiban a selyem éteri súlytalansága és az érzelmek kavargása olvad egybe az örök nőiességet jelentő virágokkal, levelekkel és szirmokkal.

A kollekció megtekinthető a Masamod showroomban, amely nyári nyitvatartással várja az érdeklődőket, július 9-20-ig, naponta 16 és 20 óra között. (Cím: Budapest, VI. kerület, Lázár utca 8.)


A Masamodról

A Masamod a hagyományos kalapkészítés újragondolását tűzte ki célul, ezt a 2012-es Halo, a 2013-as Figurin (amely a 2013-as Gombold Újra! oldhands kategóriájának első helyezettje lett), majd a 2014-ben a párizsi Divathéten debütáló Levantine kollekciókkal is bizonyította. A márkára jellemzőek a klasszikus kézműves technikával készült, élénk színű és különleges formájú modellek. Az olykor a fület, olykor a fejtetőt térbeli formáikkal körülölelő kalapok és fejdíszek a tervezői ruhák, vagy éppen az ékszerek méltó alternatívái.

A Masamod tervezője, Erdei Ildikó Virág 2007-ben kalaptervezőként végzett a Kensington and Chelsea College-ban, azóta olyan neves helyeken dolgozott, mint a londoni Siggi Hats és a brit királyi kalapkészítőként ismert Philip Sommerville. ​A kézjegyét viselő kalapokkal olyan helyeken lehetett már találkozni, mint az ascoti derbi, vagy a londoni Peter Jones áruház.

A Masamod honlapján illeve facebook oldalán további információkat találhatnak az érdeklődők.


Fotók

Fotó: Kudász Gábor Arion
Make-up: Ipacs Szilvi
Modell: Monhor Viktória

 
nyomtat

További írások a rovatból

art&design

Organikus városok Organikus városok
Bornemisza Eszter: Városi hegek
art&design

A portéka portréja A portéka portréja
Vachter János: Market – Reloaded
art&design

Art Market, Budapest, 2018 Art Market, Budapest, 2018
Beszámoló Közép-Európa legjelentősebb művészeti vásárának sajtótájékoztatójáról
art&design

Szívünkben kacag fel a napfény Szívünkben kacag fel a napfény
Bada Dada öngyilkosságának 12. évfordulójára

Más művészeti ágakról

színház

A színtelen és szívtelen Don Juan A színtelen és szívtelen Don Juan
Ödön von Horváth darabja a Jurányi Házban
Három holló, Budapest, 2018. december 7.
gyerek

Villu szerint a világ – egy „no problem novel” Villu szerint a világ – egy „no problem novel”
Anti Saar: Így mennek nálunk a dolgok. Cser Kiadó, 2018.
irodalom

huszonegyedik #1 huszonegyedik #1
Mire jó a történetmondás? Katasztrófafilmek, iPhuck és az irodalom


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés