bezár
 

zene

2014. 07. 02.
Ókovács Szilveszter zenekritika-kötete
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kritikám alul. 365 - Minden lapra egy zene címmel jelent meg Ókovács Szilveszter új kötete, amely a szerző több mint egy tucat orgánumban 2001 óta közreadott zenei kritikáiból válogat. A könyvet szerdán mutatták be Budapesten.
Klasszikus kedvencek 2018.
Ókovács Szilveszter a könyvbemutatón elmondta, hogy a Helikon gondozásában megjelent kötetben a kritikák javított kiadása olvasható. "Alkalmam volt kijavítani azokat a hibákat, amelyeket annak idején az idő szorítása és a mindenkori szerkesztőségi önkény végrehajtott" - fogalmazott a Magyar Állami Operaház főigazgatója a több mint 600 oldalas kötetről.
    
A könyvbemutatón bejelentették: a Fidelio, a Színház.hu és az Operaház jövő évadra kritikaíró pályázatot hirdet fiatal zene- és tánckritikusok számára. A 35 év alatti pályázóknak először egy próbakritikát kell írniuk az új évad első operaházi premierjéről, majd a továbbjutóknak egész szezonon át további elemző írásokat kell készíteniük, amelyeket a Fidelio és a Színház.hu is közöl, egyes írások pedig az Opera magazinban is megjelennek - magyarázta Ókovács Szilveszter.
    
Közönségszavazás és szakmai zsűri értékelése alapján minden hónapban jutalmazzák a legjobb kritikát, az egész pályázat győztese pedig tudósítóként elutazhat az Operaház társulatának 2015-ös japán turnéjára. A Fidelio különdíjat is kioszt, amelynek nyertese a 2015/16-os szezonban a portál állandó kritikusa lehet.
    
A könyvbemutatóval egybekötve beszélgetést tartottak a kritika általános szerepéről és a hazai kritikaírás kilátásairól Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, M. Tóth Géza rendező, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora, Juronics Tamás, a Szegedi Kortárs Balett Kossuth-díjas művészeti vezetője, Herner Dániel, a Színház.hu portál igazgatója, László Ferenc kritikus és Ókovács Szilveszter részvételével.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

About Me – a hetedik lemez
Ken Vandermark és a Marker koncertje a Grencsó Kollektíva tagjaival
zene

Omega Tűzvihar: országos sportcsarnok turné Omega Tűzvihar: országos sportcsarnok turné
2019. március 29. (péntek), 19.00, Pécs-Lauber Dezső Sportcsarnok

Más művészeti ágakról

építészet

Hatalmas méhkaptárra emlékeztető építmény New Yorkban
Thomas Heatherwick nagyot álmodott
Interjú Halász Glória filmrendezővel nyitottságról, szerzőiség és hitelesség egyensúlyáról, valamint az önmagunkba vetett hitről
film

Én vagyok Vasember Én vagyok Vasember
Bosszúállók: Végjáték
irodalom

Jó lenne érteni egymást Jó lenne érteni egymást
Interjú Nényei Pállal Az irodalom visszavág 3. – A hit fényétől az ész világosságáig megjelenésének apropóján


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés