bezár
 

art&design

2008. 12. 19.
Árverési rekordot döntött Micimackó
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rekordáron, 370 millió forintnak megfelelő összegért kelt el egy gyűjtemény Ernest Howard Shepard rajzaiból, amelyek A. A. Milne Micimackó mesekönyveihez készültek.
A brit könyvillusztrátor eredeti művei összesen 1,3 millió fontot hoztak a Sotheby,s londoni árverésén. Az egyik leghíresebb mackós rajz, a "Micimackó nyomokat keres a hóban, Malacka meg utána lódul" című alkotás a becsült ár több mint kétszereséért, 115 250 fontért kelt el.  
    
A leütési ár szerinti sikerlista második helyére a "Puff, puff, puff, … megy fel a lépcsőn" című rajz került 97 250 fonttal. A mű Róbert Gidát ábrázolja, amint megy fel a szobája felé, kezében Micimackóval. A medvebocsot a lábánál fogva viszi a gazdája, és ezért a bábu feje beverődik minden egyes lépcsőfokba.  
    
A Sotheby,s szakértői szerint a szerdán elárverezett kollekció a legértékesebb eredeti Micimackó mesekönyvrajz-gyűjtemény, amely valaha a piacra került. "Az olvasókat gyengéd érzelmek fűzik ezekhez a rajzokhoz. Nagy öröm, hogy a műkincspiacra begyűrűző válság ellenére ilyen mesés áron keltek el" - mondta Philip Errington, a brit aukciósház gyermekirodalom szakértője.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában

Más művészeti ágakról

Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján
irodalom

Boszorkánymesterek Boszorkánymesterek
Harry Partch vs Gergely Edit*
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés