bezár
 

art&design

2009. 01. 18.
Áll a bál! - pályázat fiatal ipar- és képzőművészeknek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Áll a bál! címmel indult idén a Cékl'art csoport képző- és iparművészeti pályázata; a szervezők például installációkat, kollázsokat, ruhákat és kiegészítőket, ékszereket, táskákat, cipőket várnak január 30-ig - mondta el Szenoner Noémi, a Cékl'art egyik alapítója.
A pályázaton való részvétel egyetlen feltétele, hogy az alkotók vállalni tudják a műalkotások önerőből történő elkészítését - olvasható a felhívásban. A tájékoztatás szerint a szervezők körülbelül 50-60 alkotásra számítanak. A beérkezett pályamunkákat, tervrajzokat, ötleteket zsűri bírálja el, melynek tagja Petrányi Zsolt, a Műcsarnok igazgatója; Szoboszlai János, az ACB Galéria egyik főmunkatársa; Pőcze Attila, a Vintage Galéria vezetője; Rényi András művészettörténész, az ELTE Művészettörténeti Intézetének vezetője és Kozma Zsolt, a Műértő című szaklap újságírója. 
    
A kiválasztott műveket bemutató kiállítás február 21-től látogatható egy héten át Budapesten, a Kazinczy utcai AKKU-ban. A rendezvényt követően az alkotásokat meg lehet majd vásárolni. 
 
A Cékl'artot 2006-ban alapította Szenoner Noémi és Nyulasi Lili azért, hogy támogassák a pályakezdő fiatalokat, megjelenési lehetőséget, felszerelést, technikai hátteret biztosítsanak számukra, segítsenek a terjesztésben és az értékesítésben. 
    
Az alapítók első munkája a 2006 májusában megrendezett Szív kiállítás volt; az eseményen fiatal képző- és iparművészek kaptak bemutatkozási lehetőséget, a tárlat bevételeit pedig a Szívbeteg Csecsemőkért Közhasznú Alapítvány javára ajánlották fel.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)

Más művészeti ágakról

irodalom

Üzenet, de kinek? Üzenet, de kinek?
Szabó Magda: Üzenet odaátra
színház

Az ördög báránybőrt visel Az ördög báránybőrt visel
Az Ördög a Városmajori Szabadtéri Színpadon
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés