bezár
 

art&design

2009. 01. 22.
Robert Capa-mesterkópiákat vásárolt a Magyar Nemzeti Múzeum
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Műtárgy együttest képező, 937 darab mesterkópiát vásárolt Robert Capa egykori világhírű fotós hagyatékából a Magyar Nemzeti Múzeum, több mint nyolcszázezer dollárért egy New York-i múzeumtól; ez a Közbeszerzési Értesítő szerdai számában jelent meg.
A magyar származású, és a koreai háborúban egy aknarobbanás következtében elhunyt fotós, Robert Capa (Friedmann Endre) 937 egyedileg meghatározott mesterkópiájára írt ki úgynevezett hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárást a Magyar Nemzeti Múzeum. Minden kópia 40x50 centiméteres, az aljukon szárazbélyegző és Robert Capa aláírása található.
    
A műtárgyakra december 30-án meg is kötötte a szerződést a magyar múzeum a New York-i International Center of Photography-val.  A vételár 835 ezer dollár volt, a vevő eredetileg 167 millió forintra becsülte a hagyaték értékét, így 200 forintos dollár árfolyamon egyezik meg a becsült és a tényleges vételár.
    
Az MTI érdeklődésére szerdán a Magyar Nemzeti Múzeum titkárságán azt mondták, hogy az ügyben a kulturális tárca illetékes nyilatkozni. Az OKM ugyanakkor azt közölte, hogy a Robert Capa hagyatékról később adnak tájékoztatást.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére
Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés