bezár
 

art&design

2009. 01. 23.
A Miskolci Galéria kapta a Miskolci Múzsa díjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Miskolci Galériának ítélték idén a Miskolci Múzsa Díjat; az egyik legrangosabb vidéki kulturális elismerést pénteken a magyar kultúra napjához kapcsolódó gálán adták át.
A Miskolci Múzsa Díjat immár hetedik alkalommal ítélték oda. Az elismerést azok kaphatják, akik a város hírnevét határon innen és túl egyaránt növelik alkotásaikkal, művészi produkcióikkal, munkásságukkal - mondta Patkó Gyula, a díjat odaítélő kuratórium elnöke.
    
A Miskolci Galériát több mint négy évtizedes értékfeltáró, közvetítő, és megőrző munkásságáért jutalmazták a 2  
millió forinttal járó elismeréssel.
    
A galéria, amelynek elsődleges feladata Miskolc képzőművészeti gyűjteményének gondozása, gyarapítása, a városban élő és alkotó képzőművészek munkájának figyelemmel kísérése, mára Miskolc meghatározó közgyűjteményi, közművelődési és művészeti intézményévé vált.
    
Korábban Müller Péter Sziámi, a Miskolci Operafesztivál ötletgazdája, Kovács László, a Miskolci Szimfonikus Zenekar  karnagya, Marton Éva világhírű operaénekes, a Miskolc Dixieland Band, a Szinvavölgyi Táncegyüttes és Táncműhely, valamint a Miskolci Nemzeti Színház kapta meg a díjat.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés