bezár
 

art&design

2009. 01. 30.
Megválasztották 2008 legjobb tűzoltós fotóit
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tizenötezer kép közül internetes szavazással dőlt el, hogy melyik 2008 legjobb tűzoltós fotója.
A felhívást január ötödikén hirdette meg a Lánglovagok.hu tűzoltóportál, és január 28-ig lehetett voksolni a legjobb fotókra. 
    
A fórumozók döntése alapján az első helyezést Lakatos Péter alkotása érte el. A felvételen a X. kerületben kigyulladt textilüzemben a lángok megfékezésével küzdenek a tűzoltók. Lakatos Péternek 2005 óta jelennek meg fotói a Lánglovagokon. Hivatásos fotóriporterként leginkább a fővárosban és környékén örökíti meg a tűzoltók munkáját - tudatta csütörtökön a portál.
    
A második Solymos Gabriella, a Solymári Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület tagja, aki a pilisborosjenői bálatűzről készített képet. 
    
A harmadik helyezett Kis-Guczi Péter fotója azt mutatja be, ahogy a tűzoltók a XI. kerületben egy közlekedési balesetnél szabadítanak ki az autóból egy sérültet. A felvétel készítője jelenleg az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese. 
    
A Lánglovagok Egyesület különdíjat ajánlott fel Végh Győzőnek a Nagykónyi-Medgyespuszta határában történt gabonatáblatűzről készült fotójáért.
    
A nyertes képek már láthatók a Lánglovagok.hu tűzoltóportálon. 
    
A helyezettek oklevelet kapnak, a fotók pedig -  a tavalyi nyertes képekkel együtt - a  Lánglovagok Egyesület tűz- és balesetmegelőzési fotókiállításán is láthatók lesznek, amelyet tavasszal rendeznek meg az egyik budapesti bevásárlóközpontban.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz

Más művészeti ágakról

Todd Phillips: Joker
Adrian Grunberg: Rambo V – Utolsó vér
A PesText fesztivál programjai a PIM-ben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés