bezár
 

art&design

2009. 01. 31.
Először vesz részt magyar galéria a brüsszeli képzőművészeti vásáron
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Első alkalommal vesz részt magyar galéria a brüsszeli antik és kortárs képzőművészeti kiállításon és vásáron, amely vasárnapig tart nyitva.
A 12 ezer négyzetméteres Tour and Taxis csarnok ipari műemlék, amelyben 11 ország 130 kiállítója - köztük a budapesti Erdész és Makláry Fine Arts Gallery - ad ízelítőt az antik és modern művészetből - tájékoztatta a sajtót Andrási Kata, a galéria sajtófelelőse.
    
Magyarországot a galéria Reigl Judit, Hantai Simon és Moholy-Nagy László munkáival képviseli a brüsszeli művészeti vásáron.
    
A Franciaországban élő és alkotó Reigl Judit - aki Szőnyi István tanítványa volt - Déroulement (Folyamat) című, nagyméretű festménysorozatának néhány darabjával van jelen a vásáron. A művésznőnek 2005-ben volt nagy kiállítása a budapesti Műcsarnokban. 
    
Hantai Simonnak - aki ugyancsak Franciaországban élt és tavaly ősszel hunyt el - a híres pliage (hajtogatott festett vászon) sorozatát mutatják be a magyar műkereskedők.
    
Moholy-Nagy László alkotásai közül olyan 1919-ben készült műveket állít ki a galéria, amelyek átmenetet mutatnak a realista ábrázolás és a konstruktivista periódus között. Látható Moholy-Nagy néhány, az 1930-as években készült konstruktivista fotója is.


nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában

Más művészeti ágakról

Oliver Scherz: Mentsük meg Matildát! Pozsonyi Pagony, 2019.
A Švejk a Vidéki Színházak Fesztiválján
irodalom

Záróakkord Záróakkord
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 7. nap
Interjú Fejérvári Zoltánnal pályakezdésről, oktatásról, mentorokról, itthoni és külföldi lehetőségekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés