bezár
 

art&design

2009. 02. 03.
Maffiamúzeum Olaszországban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Maffiamúzeum nyílt a dél-itáliai Reggio Calabriában. A helyi szervezett alvilág, a ndrangheta történetét bemutató múzeumnak a rendőrség által a maffiától elkobzott épület ad otthont.
 A "Museo della ndrangheta" a Reggio Calabria-i önkormányzat, a helyi bűnüldöző szervek és a calabriai egyetem együttműködésével jött létre, azzal a céllal, hogy a délolasz városba látogató turisták a bűnözés valós mélységét lássák, semmint a maffiózók legendáját. 
    
A bűnözés elleni kulturális harcra hosszú távon van szükség, mert csak az idő múlásával, az elkövetkezendő generációk alakíthatnak ki egy más felfogást, a részletek megismerésével - olvasható a múzeum honlapján. 
    
Giuseppe Scopelliti, Reggio Calabria polgármestere elégedettségét fejezte ki, hogy megnyithatta a múzeumot, amely reményei szerint hozzájárul a maffia elleni harchoz. "A ndranghetamúzeum létrehozása erősíti a hatóságok fellépését, nagyobb hangot adhat a törvényességnek" - mondta.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

Margó fesztivál, 2019 – Ők is boldogan éltek? A férfiváltozat
Interjú a FOMO című film rendezőjével, Hartung Attilával
Christof Kurzmann és Mats Gustaffson duója az Újbudán
színház

Megtisztulás elvitelre Megtisztulás elvitelre
Ábel Stella Psyché-interpretációja. Monodráma, ami szó szerint a székhez szegez


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés