bezár
 

art&design

2009. 02. 19.
Keserű Károly londoni kiállítása: kozmikus pöttyök és vonalak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mikrokozmosz címmel Keserű Károlynak egyszerre két helyszínen is tárlata nyílt Londonban: a fiatal magyar képzőművész a magyar kulturális központban és a Patrick Heide kortárs művészeti galériában állít ki.
Keserű Károlynak 2004-ben már volt egy önálló tárlata Londonban, miután Patrick Heide német származású galéria-tulajdonos felfigyelt a művész képeire - tájékoztatta Tarjányi Natália, a londoni intézet munkatársa a sajtót.

Chris Townsend művészeti író, kurátor 2006-ban a New Art from London című kortárs művészeti irányzatokat összefoglaló munkájában már említi Keserű Károly "pedáns, szinte mániákusan aprólékos munkával alkotott műveit". Mostani két kiállítása kedden este nyílt meg Londonban.

Ahogy Tarjányi Natália elmondta, Keserű Károly többnyire zenehallgatás közben készíti műveit: saját bevallása szerint szenvedélyesen szereti Bach muzsikáját. A képek elkészítéséhez cérnából, madzagból egyfajta rácsozatot hoz létre gyantázott vásznon, majd különböző színű apró pöttyöket fest a rácsozat kis négyzeteibe.

Keserű Károly Budapesten született, öt évig Ausztráliában, Melbourne-ben tanult, majd a londoni Saint Martins Egyetem mesterkurzusát végezte el. A képzőművésznek Londonon kívül kiállították képeit New Yorkban, Melbourne-ben, Berlinben, Frankfurtban és Bolognában is.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Julian Fellowes: Downton Abbey
Frédéric Tellier: A tűzön át
Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés