bezár
 

art&design

2009. 02. 24.
Rekordár egy Matisse-képért
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A korábbinál magasabb áron kelt el Henri Matisse egy festménye hétfőn az Yves Saint Laurent és Pierre Bergé gyűjteményéből rendezett párizsi árverésen.
Az 1911-es virágcsendélet 32 millió euróért (40,7 millió dollár) cserélt gazdát a Christie's aukcióján. A Les coucous, tapis bleu et rose (Kankalinok kék és rózsaszín terítőn) címet viselő festményt előzőleg 12-18 millió euróra becsülték. A legmagasabb ár, amit eddig Matisse-műért valaha fizettek, 33,6 millió dollár volt.

Az évszázad árverésének is nevezett, háromnapos aukción a tavaly elhunyt divattervező, valamint élet- és üzlettársa Pierre Bergé mintegy 730 darabból álló magángyűjteménye kerül kalapács alá.

A gyűjtemény összértékét eredetileg 300 millió euróra becsülték, de az árverés már az első napon a várakozásokat meghaladó, 206 millió eurós bevételt hozott.

Meglepetésre nem kelt el azonban egy Picasso-csendélet hangszerekkel, amelynek értékét 30-40 millió euróra teszik.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban

Más művészeti ágakról

színház

Győztes játszma Győztes játszma
Beszélgetés Nagy Józseffel a kortárs tánc alakulásáról, iskolákról és lehetőségekről, kétlakiságról és a fiatalok helyzetéről
zene

Etűdök gépzongorára Etűdök gépzongorára
Conlon Nancarrow, a nomád zongor
Esterházy az Ódry Színpadon
Slash, VOLT Fesztivál, 2019. 06. 27.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés