bezár
 

art&design

2009. 02. 28.
Andy Warhol ihlette művek a szegedi utcákon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A magyar kultúra és közélet híres embereit, valamint hazai fogyasztási cikkeket "warholizáltak" a szegedi street art művészei, akik az elkészült képekkel egy Tisza-parti trafóházat ragasztottak tele.
Az utca kreatív képzőművészeit az ihlette meg, hogy Andy Warholnak, a pop-art legismertebb képviselőjének munkáiból május 8-ig kiállítás látható a szegedi Reök-palotában.

A trafóházra felkerült többek között Törőcsik Mari, Puskás Öcsi, Farkas Bertalan, Antal Imre, Hofi Géza, Halász Judit, Latinovits Zoltán, Bujtor István, Koncz Zsuzsa és Esterházy Péter átszínezett arcképe.

A komor téli hangulatba is jókedvet varázsoló képek között a híres magyar személyek mellett az amerikai művész saját alkotásainak másolatai is feltűnnek. Így a Tisza-parti építményen mellett elsétálók láthatják a Marilyn Monroe-sorozatot, a Campbell-féle leveskonzervet, Diana Ross és Liza Minelli portréját, Warhol önarcképét és több más világhírű mű másolatát.
Ahogyan Warhol sorozatokat ábrázolt szitanyomatain az amerikai tömegkultúra bizonyos elemeiből - így például a konzervekből vagy a Coca Colás üvegekből -, úgy az ismeretlen street artosok is sorra vették művükön a "hungarikumokat": cifra pulik, tarka-barka panelházak, Globus konzervek és Márka üdítőitalok különös ábrázolásai is szórakoztatják az arra járókat.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban
art&design

F(r)aktúra F(r)aktúra
PAF- F(r)acture / Pintér András Ferenc kiállítása az Art.Salon:Társalgó Galériában

Más művészeti ágakról

színház

A hetedik te magad légy A hetedik te magad légy
Mérlegen a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó
A zuhanás sokkja a MáSzínházban
zene

A zenész és barátai A zenész és barátai
Aradi Zsolt: Gasner János* emlékére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés