bezár
 

art&design

2009. 03. 09.
Bőrtárgyak és cipő-kisplasztikák a Fészekben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Festett, fűzött, nyomott bőrtárgyak, formatervezett táskák, cipőkből létrehozott kisplasztikák - Bráda Judit és Attalai Zita iparművészek egyedi bőrtárgyaiból és -objektjeiből nyílik kiállítás kedden Budapesten, a Fészek Művészklub Galériájában.
Mint azt Sárváry Katalin textilművész, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) textil tanszékének tanára elmondta, a március 27-ig nyitva tartó tárlaton bemutatkozó Bráda Judit és Attalai Zita az iparművészek középgenerációjához tartozik, s mindketten a bőr szerelmesei, a két művész azonban két különböző világ.

Bráda Judit, a MOME tanára egyedi bőrtárgyakat, köztük táskákat, öltözék-kiegészítőket - öveket, bőrékszereket, bőrrátéteket -, dobozokat tervez és készít. Munkáiban a bőrmegmunkálás határait feszegeti, a bőrcsíkok fonási-fűzési technikái érdeklik leginkább - mutatott rá Sárváry Katalin.

Attalai Zita nagyon szereti a formatervezett cipőket. Mivel gyártásuk Magyarországon megszűnt, ezért a cipőkből objektet, kisplasztikát készít, hangsúlyozva az anyag szépségét. Műanyag dobozokba teszi bele a cipőket, így állítja ki munkáit, amelyeket finom humor sző át - emelte ki a textilművész.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

színház

Az ördög báránybőrt visel Az ördög báránybőrt visel
Az Ördög a Városmajori Szabadtéri Színpadon
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés