bezár
 

art&design

2009. 03. 11.
Tízezer látogató a Capa-tárlaton a Nemzeti Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kevesebb mint egy hét alatt több mint tízezren látták Robert Capa magyar származású fotóművész alkotásait a Magyar Nemzeti Múzeum Kupolatermében - közölte az intézmény.
A felnőtt látogatók mellett a fővárosból és vidékről is számos diákcsoport kereste fel a múlt hét péntek óta látogatható kiállítást, amely a fiatalabb korosztály számára is értékes mondanivalót közvetít egy olyan ember munkásságán keresztül, aki nem csupán szemlélője, hanem részese volt a történelem eseményeinek - mutatott rá Lovas Judit, a múzeum közművelődési főosztályának munkatársa.

A Magyar Nemzeti Múzeum kiállításán, amely március 16-ig ingyenesen látogatható, mintegy ötven fotó képviseli a teljes, 1010 felvételből álló gyűjteményt, amelyet a kormány 300 millió forintos támogatásával vásárolt meg nemrégiben az intézmény a Capa hagyatékát gondozó New York-i International Center of Photography-tól (ICP).

A válogatás a fotográfus egyrészt legfontosabb, legismertebb képeit - A milicista halála, D-Day, Trockij-sorozat - mutatja be, másrészt néhány kevésbé ismert, izgalmas fotográfiáját vonultatja fel.

A tárlat a Ludwig Múzeumban július 2-án nyíló nagy kiállítás előzetese.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Topolánszky Tamás Yvan: Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot
irodalom

Boszorkánymesterek Boszorkánymesterek
Harry Partch vs Gergely Edit*
színház

Az ördög báránybőrt visel Az ördög báránybőrt visel
Az Ördög a Városmajori Szabadtéri Színpadon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés