bezár
 

zene

2017. 02. 17.
Erdélyben és Bukarestben turnézik az InFusion Trió
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Erdélyi turnén vesz részt és Bukarestben is fellép az InFusion Trió, amely péntektől február 22-ig a Balassi Intézet - Bukaresti Magyar Intézet szervezésében ad koncerteket - közölte az intézet az MTI-vel.

A looper zenekar a Cseh Tamás Program támogatásával jelentette meg első albumát Loop Me Up címmel, miközben a Hungary's Got Talent, illetve a németországi Supertalent tehetségkutató műsorban is sikerrel szerepelt. Az InFusion Trió 2016 nyarán a riói olimpia Magyar Házában lépett fel, a világ legjelentősebb sporteseményén a magyar kultúra nagykövete volt.
    

Az InFusion Trio 2011 decemberében alakult, tagjai valamennyien képzett zenészek, a komoly és a könnyűzene terén egyformán jártasak. A zenekar egy különleges hangszerpark (elektronikus hegedű, elektronikus cselló, elektronikus dob és különböző effekt pedálok, torzítók és looperek) segítségével saját dalokat, népdalfeldolgozásokat és a rádiókból jól ismert slágereket szólaltat meg élőben. A looptechnika alkalmazása új hangzást adott jól ismert daloknak, köztük a Maroon5, Calvin Harris, John Newman vagy a Daft Punk számainak.
    

Az elektromos hegedűn játszó Farkas Izsák 2010-ben diplomázott a Zeneakadémián. Játszik a Vígszínházban a Hegedűs a háztetőn címszerepében, emellett számos dzsessz, rock és crossover formáció tagja. Simkó-Várnagy Mihály (elektronikus cselló) 2005-ben diplomázott a Zeneakadémián, majd a Kőbányai Jazz Szakiskolában tanult basszusgitározni. A Liszt Ferenc Kamarazenekar tagja, 2011-ben a loop világbajnokság kelet-európai döntőjén 2. helyezést ért el. Weisz Nándor (elektronikus dob, ének) 2000-ben diplomázott a Müncheni Zeneakadémián ütő tanszakon, azóta a magyar Nemzeti Filharmonikus Zenekar tagja. 2004 óta foglalkozik elektronikus zeneszerzéssel, és ő is számos dzsessz-, folk- és popformáció tagja.
    

Az InFusion Trio romániai turnéja február 17-én pénteken a szatmárnémeti Music'At Pubban kezdődik, a zenekar szombaton a székelyudvarhelyi G Caféban, vasárnap a kézdivásárhelyi Vigadóban, február 20-án hétfőn a bukaresti Parasztklubban, kedden a nagyszebeni Atrium Café Bistro&Artban, február 22-én

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Mozart in the Jungle
Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 8.
Bánkitó, fesztiválemlék

Más művészeti ágakról

Topolánszky Tamás Yvan: Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot
art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
színház

Az ördög báránybőrt visel Az ördög báránybőrt visel
Az Ördög a Városmajori Szabadtéri Színpadon
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés