bezár
 

art&design

2009. 03. 24.
Marosvásárhelyen látható a Hajdúsági Művésztelep kiállítása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Hajdúböszörményben működő Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep gyűjteményéből április 2-ig látható festészeti és fotókiállítás Marosvásárhelyen, a Bernády Házban.
A 46. éve megalakult Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep alkotásai 2008-ban költöztek be először a Bernády Ház kiállítótermeibe. Marczin István, a művésztelep vezetője tavaly elsősorban klasszikus beállítottságú művekből válogatott, az idén a modernebb alkotások utaztak Marosvásárhelyre.

A művésztelep alapítványának kuratórium minden évben 22-25 hivatásos alkotót hív meg július első három hetére a hajdúsági városba. Főleg festőművészek és grafikusok a meghívottak, de textil- és fotóművészek, szobrászok is megfordultak már a telepen. Eddig már négy kontinens 48 országából láttak vendégül művészeket.

A Marosvásárhelyen kiállított gyűjtemény is nemzetközi jellegű, ugyanakkor három magyarországi alkotó: Pap Gitta és Sütő Róbert festőművészek, valamint Rékasi Attila fotóművész egyéni tárlattal szerepelnek a Bernády Házban - írja a marosvásárhelyi Népújság és a kolozsvári Krónika internetes oldalán.

Április elején Marosvásárhelyről Székelyudvarhelyre költözik át a tárlat. Az erdélyi kiállítások megtartását 2007-ben határozták el annak érdekében, hogy támogassák egymást a Kárpát-medencei művészek és művésztelepek.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

art&design

Hogyan halunk meg váratlanul Hogyan halunk meg váratlanul
Mesterem, Slavko Matković*, a Bosch+Bosch csoport alapítójának emlékére
art&design

Én lenni, nem Én lenni, nem
Késői gondolatok az „új szenzibilitásról”*
art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Lecsendesült figyelem Lecsendesült figyelem
Interjú Nemes Csabával külföldi sikerekről, a magyar művészetre irányuló nemzetközi érdeklődésről, illetve az azt befolyásoló tényezőkről.
Peter Jackson: Akik már nem öregszenek meg
színház

Az önfelvállalás és az én-beszéd hatalma Az önfelvállalás és az én-beszéd hatalma
Csórics Balázs Lélektükrök című önismereti irodalmi estjének napok múlva is dolgozó visszhangjai
Interjú Kárpáti Tiborral könyvről, a pixelek mai felhasználásáról és külföldi munkáiról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés