bezár
 

art&design

2009. 03. 26.
Grafikai pályázatot hirdetett a Budapesti Temetkezési Intézet
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Budapesti Temetkezési Intézet a fővárosi sírkertekben nyugvó nemzeti nagyságok előtt tisztelegve nyílt grafikai pályázatot hirdetett Requiem az életért címmel.
A pályázatra olyan műalkotásokat várnak, amelyek a kegyelet, az emlékezés mellett a temetők meditatív világát is tükrözik. A pályázat a Csend Napja kulturális rendezvénysorozatához kapcsolódik, amelyet június 14-én immár ötödik alkalommal rendeznek meg a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben.

Pályázni klasszikus sokszorosított grafikai technikákkal készült munkákkal, egyedi rajzokkal, valamint digitális technikával készült, maximum 70-szer 100 centiméteres munkákkal lehet. Hivatásos és amatőr grafikusok egyaránt indulhatnak a megmérettetésen.

A beérkezett műveket szakértőkből álló bizottság bírálja el. A zsűri által kiállításra érdemesnek talált alkotásokat a Csend Napján a Fiumei úti Nemzeti Sírkert árkádsorában állítják ki, ahol a rendezvény látogatói is szavazhatnak az általuk legjobbnak tartott alkotásokra. A legjobb munkákat a Kegyeleti Múzeum is bemutatja egy időszaki kiállítás keretében, és az alkotásokról készült felvételek felkerülnek a BTI Zrt. honlapjára is.

A műveket - kiállításra kész állapotban - június 5-ig lehet leadni az Issues Managament Tanácsadó Kft. székhelyén, a Madách téren. Az első három helyezett és a közönség kedvencének díja képzőművészeti eszközök vásárlására felhasználható utalvány lesz.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz

Más művészeti ágakról

Interjú Néder Panni színházrendezővel a személyességről, intimitásról, Berlinről, autobiografikus színházról
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére
Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés