bezár
 

art&design

2009. 03. 27.
Hitlernek tulajdonított festményeket árvereznek el Angliában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Adolf Hitlernek tulajdonított 13 festmény kerül kalapács alá jövő hónapban Nagy-Britanniában, a képek eddig egy garázsban porosodtak - közölte az árverést bonyolító aukciósház munkatársa.
Az alkotások tulajdonosa egy második világháborús tárgyak iránt érdeklődő gyűjtő. Az eladó egy férfitől tett szert a képekre, aki 1945-ben jutott azok birtokába.

A gyűjtő már adott el Hitler által készített festményeket, amelyeket korábban egy szakértővel becsültetett fel. "És hiszik vagy sem, a többit egyszerűen otthagyta a garázsában. Elfelejtette, és csak 4-6 hete talált rájuk újra" - számolt be Richard Westwood-Brookes, a nyugat-angliai Shropshire városában lévő Mullock,s aukciósház munkatársa.

Az április 23-án Ludlow-ban árverésre kerülő képek többsége akvarell tájkép, az egyik - egy hídon ülő férfit ábrázoló - azonban minden valószínűség szerint önarckép. Beszámolók szerint az alkotások a húszas években készültek, amikor Adolf Hitler a kenyér nélküli művészek életét élte. Sok képen csak Hitler nevének kezdőbetűi láthatók.

2006-ban már adtak el Hitlernek tulajdonított alkotásokat, a 21 képért összesen 126 ezer eurót (38 millió forintot) fizettek.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

Topolánszky Tamás Yvan: Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot
színház

Az ördög báránybőrt visel Az ördög báránybőrt visel
Az Ördög a Városmajori Szabadtéri Színpadon
Mozart in the Jungle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés