bezár
 

art&design

2009. 03. 29.
Groteszk kiállítás Kaposváron
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A való világnak görbe tükröt tartó, groteszk alkotásokból nyílt kiállítás pénteken Kaposváron a Vaszary Képtárban.
Az idén hetedik alkalommal rendezte meg a tárlatot a helyi Kapos Art Képző- és Iparművészeti Egyesület, amely a hazai művészek mellett határon túli képző- és iparművészeket is felkeresett, invitálva őket a "közállapotaink ironikus, gunyoros megjelenítése, bemutatása" mottójú tárlatra.

Az egyesület által meghirdetett Országos Groteszk Képző-, Ipar- és Fotóművészeti pályázatra 150-en jelentkeztek kisplasztikákkal, képekkel, irodalmi alkotásokkal. A beküldött pályamunkák mintegy nyolcvan százaléka került a kiállítóterembe.

A látogatók elgondolkodtató, meghökkentő, humoros művekkel találják szembe magukat, olyan alkotásokkal, amelyek ellentmondanak a megszokottnak logikai sornak - egy csavar, egy fricska felborítja, átírja a természetesnek vett rendet.

Ha a látvány mégsem botránkoztat meg túlságosan, annak a kiállítást megnyitó Szemadám György festőművész szerint oka lehet az is, hogy a való világ, a mai magyar társadalmi élet maga is botrányos. A groteszk maga a valóság.

A kiállítás május 10-ig nézhető meg.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában

Más művészeti ágakról

Julian Fellowes: Downton Abbey
Frédéric Tellier: A tűzön át
Mozart in the Jungle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés