bezár
 

art&design

2009. 04. 07.
Magyar-szlovák közös képzőművészeti kiállítás Hágában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Huszonnégy magyar és szlovák képzőművész alkotásaiból rendezett közös kiállítást a két ország hollandiai nagykövetsége a hágai városháza aulájában.
A hétfőtől három héten át látható tárlat hivatalos megnyitóját szerdán tartják, a kiállítást magyar részről Eörsi Mátyás, az Országgyűlés Európai Integrációs Bizottságának elnöke, szlovák részről pedig Dusan Caplovic miniszterelnök-helyettes nyitja meg.

A kiállításon szereplő 100 alkotást különböző tartalmi és formai eszközöket, kifejezésmódbeli trendeket, technikákat képviselő művészek, 12 szlovák és 12 magyar alkotó hozta létre.

"A kiállítás nem törekszik arra, hogy teljes keresztmetszetben bemutassa a Magyarországon és a Szlovákiában kialakult művészeti törekvéseket, irányzatokat, pusztán ízelítőt ad a Duna két partján fellelhető gazdag kollekciókból. Mindazonáltal a válogatás hiteles bizonyítéka a Duna két oldalát a művészet nyelvén összekötő izgalmas párbeszédnek" - áll a hágai nagykövetség közleményében.

A tárlaton Almási Robert, Martin Augustín, Borbély Károly, Albín Brunovsky, Csáji Attila, Dréher János, Karol Felix, Robert Jancovic, Kelemen Benjámin, Peter Klúcik, Marián Komácek, Mikulás Lovacky, Mayer Berta, Júlia Novodomcová, Ölvecki Gábor, Alojz Petrás, Dusan Polakovic, Milos Prekop, Peter Stankovic, Martin Sevcovic, Szalkai Károly, Szurcsik József, Tolnay Imre és Végh András műveit láthatja a közönség.

A kiállítás szervezésében Jozias Van Aartsen, Hága polgármestere is együttműködött a két nagykövetséggel.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában

Más művészeti ágakról

Topolánszky Tamás Yvan: Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot
A Fausttól a Szívlapátig. Kortárs könyvek a középiskolában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés