bezár
 

art&design

2009. 04. 08.
Római kori freskó kerül vissza Olaszországba
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Római kori freskó-darabot szolgáltat vissza az amerikai J. Paul Getty Múzeum Olaszországnak.
Az I. századból száramzó 89x79 centiméter nagyságú alkotást, egy tájképet ábrázoló freskó darabját 1996-ban adományozták a múzeumnak. A képen római kori épületek láthatók. A Getty alapítvány szóvivője szerint a múzeum tavaly vette észre, hogy a darab illik egy magángyűjtő által Olaszországnak visszaadott falfestmény másik darabjához.

Mint arról Rebecca Taylor beszámolt, miután szakemberek megállapították, hogy a két darab ugyanabból a freskóból származik, úgy döntöttek, hogy visszaszolgáltatják a műkincset Olaszországnak. A festményt kiemelték a kiállításból, és májusban juttatják vissza az olasz kulturális minisztériumhoz.

A Getty Múzeum eddig több tucat olyan antik műkincset szolgáltatott vissza a mediterrán országnak, amelyeket Róma szerint ásatásokról raboltak el. A szóban forgó festménydarabról azonban nem gondolják, hogy lopott lenne.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

Tamás Zsuzsa válaszai a prae.hu körkérdésére
Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés