bezár
 

art&design

2009. 04. 17.
Új kincsekkel bővül a felújított bécsi Sissi-múzeum
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újjáalakítják a mindössze öt éve megnyílt bécsi Sissi-múzeumot, a Hofburg császári lakosztályai új kiállítási darabokkal bővülnek. A múzeum rendbehozatala és bővítése júniusra fejeződik be.
A kapuit 2004-ben megnyitó múzeumot működése öt éve alatt már hárommillió érdeklődő kereste fel, a látogatók rohama miatt szükségessé vált a felújítás. A nagy sikerből származó anyagi bevételek révén ugyanakkor lehetővé vált a kiállítási tárgyak sorának bővítése is.

A császárné gyerekkorát bemutató részleg Sissi egyik felújított gyerekkori ruhájával bővült, emellett egy olyan hárfát is bemutatnak, amelyet Erzsébet Bajorországból vitt magával Bécsbe.

Az udvari életbe való még jobb bepillantást kínál annak a történelmi útmutatók alapján felújított koronázási ruhának a kiállítása, amelyet Sissi magyar királynévá való koronázásakor viselt. A látogatók azt a fekete kabátot is megtekinthetik, amellyel 1898-ban Genfben a végzetes támadást követően beterítették a királynét.

A kiállításon bemutatják a Sissi által fia, Rudolf herceg öngyilkossága után viselt gyászékszereket is, e darabok Mária Valéria hercegnő örökségéből kerültek a múzeumhoz.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Egy száz százalékosan magyar kiállítás Egy száz százalékosan magyar kiállítás
A Magyar Nemzeti Galéria Csak tiszta forrásból. Hagyomány és absztrakció Korniss Dezső (1908-1984) művészetében című kiállításáról
art&design

Köztes létmódunk kiábrázolása Köztes létmódunk kiábrázolása
Bögös Loránd Önelhallgatás című kiállításához
art&design

Az ő bajuk – nekem mi közöm hozzá? Az ő bajuk – nekem mi közöm hozzá?
Ezek a legszebb éveink? – Pályakezdő perspektívák

Más művészeti ágakról

irodalom

Soá utolsó túlélői után csak szövegeik maradnak velünk Soá utolsó túlélői után csak szövegeik maradnak velünk
Clara Royer Kertész Imre élete és halálai című könyvéről beszélgetett a szerzővel Schein Gábor és Szegő János
Crossover a Négyszoba Galériában
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Magyar produkciók nemzetközi piacokon Magyar produkciók nemzetközi piacokon
Művészet, média, marketing konferencia a Pesti Vigadóban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés