bezár
 

art&design

2009. 04. 17.
Nürnbergben elárverezik Hitler két akvarelljét
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Adolf Hitler két akvarelljét árverezi el egy nürnbergi aukciós ház, az interneten közzétett árverési katalógus szerint a képek aláírással és dátummal vannak ellátva - írja a nürnbergi Abendzeitung című újság csütörtöki számában.
A "művészet, antikvitások és más" kategóriában kínált Gehöft (Tanya) és Hofanlage am Fluss (Folyóparti udvarház) című festmények 1914-ben készültek. Az aukciós ház április 23-i és 25-i árverésén lehet licitálni a képekre.

A nürnbergi ház 2005-ben már adott el Hitler által festett képet, akkor az árverést bonyolító Herbert Weidler hangsúlyozta, hogy nem akarnak hasznot húzni a kép eladásából. A 11 ezer eurós (3,2 millió forintos) vételárból származó jutalékot a fürthi zsidó múzeumnak adományozták.

A későbbi náci diktátor eredetileg festő akart lenni, azonban nem nyert felvételt a bécsi művészeti akadémiára. Nehéz körülmények között tengődő művészként számos tájképet és képeslapot festett. 2006-ban Belgiumban megtalálták a diktátor 21 művét, amelyeket még az első világháború alatt festett. Az akvarelleket Angliában több mint 170 ezer euróért (49,7 millió) forintért árverezték el.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A sérülés variációi A sérülés variációi
Kontrolltól az elengedésig - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.
art&design

A nagy „csiga” útvesztőjében A nagy „csiga” útvesztőjében
Szubjektív kiállítási körkép a New York-i Guggenheim Múzeumban
art&design

Az ő bajuk – nekem mi közöm hozzá? Az ő bajuk – nekem mi közöm hozzá?
Ezek a legszebb éveink? – Pályakezdő perspektívák

Más művészeti ágakról

A HUBBY a B32 Galéria és Kultúrtér színháztermében
A MI kapcsolata a művészetekkel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés