bezár
 

film

2009. 04. 19.
Országos Középiskolás Filmszemle
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Jancsó Miklós vezette zsűri dönt az 5. alkalommal megrendezett Országos Középiskolás Filmszemle pályaműveiről. A pénteken kezdődött seregszemle vendégei között Halász Judit és Makk Károly is megtalálható.
A program fő célja az, hogy élményt adjon a középiskolásoknak, hisz a filmezés egy igen szórakoztató csapatmunka - mondta el Singer János, a szemlét szervező Káldor Miklós Kollégium vezetője.

Hozzátette, hogy a filmszakmát képviselő vendégektől sokat tanulhatnak a diákok; az eddigi szemléken olyan filmesek tartottak előadásokat, illetve beszélgettek a gyerekekkel, mint Koltai Lajos, Mundruczó Kornél, Koltai Róbert vagy Rudolf Péter. Az idén Makk Károly, Halász Judi és Divinyi Réka forgatókönyvíró, valamint Sass István reklámfilmes a seregszemle vendége.

Péntek délutántól vasárnap délutánig vetítik a beérkezett 89 pályaművet a budapesti Káldor Miklós Kollégiumban; 25 település 49 intézményéből, Magyarországon kívül Szerbiából és Szlovákiából is érkeztek filmek.

A zsűri, melynek tagja Jancsó Miklós mellett Balog Judit színésznő, Boldizsár András operatőr, Salamon András rendező és Sass István, már döntött a 4 kategóriában (rövidfilm, dokumentumfilm, reklámfilm, előre megadott forgatókönyv megfilmesítése) beérkezett pályaművekről. Az eredményhirdetést vasárnap délután tartják.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


Más művészeti ágakról

zene

Omega Tűzvihar: országos sportcsarnok turné Omega Tűzvihar: országos sportcsarnok turné
2019. március 29. (péntek), 19.00, Pécs-Lauber Dezső Sportcsarnok
irodalom

Krimiírás, veganizmus és a piros kabátos nő Krimiírás, veganizmus és a piros kabátos nő
Egy női krimiíró mindennapjai 1.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés