bezár
 

film

2009. 04. 19.
Országos Középiskolás Filmszemle
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Jancsó Miklós vezette zsűri dönt az 5. alkalommal megrendezett Országos Középiskolás Filmszemle pályaműveiről. A pénteken kezdődött seregszemle vendégei között Halász Judit és Makk Károly is megtalálható.
A program fő célja az, hogy élményt adjon a középiskolásoknak, hisz a filmezés egy igen szórakoztató csapatmunka - mondta el Singer János, a szemlét szervező Káldor Miklós Kollégium vezetője.

Hozzátette, hogy a filmszakmát képviselő vendégektől sokat tanulhatnak a diákok; az eddigi szemléken olyan filmesek tartottak előadásokat, illetve beszélgettek a gyerekekkel, mint Koltai Lajos, Mundruczó Kornél, Koltai Róbert vagy Rudolf Péter. Az idén Makk Károly, Halász Judi és Divinyi Réka forgatókönyvíró, valamint Sass István reklámfilmes a seregszemle vendége.

Péntek délutántól vasárnap délutánig vetítik a beérkezett 89 pályaművet a budapesti Káldor Miklós Kollégiumban; 25 település 49 intézményéből, Magyarországon kívül Szerbiából és Szlovákiából is érkeztek filmek.

A zsűri, melynek tagja Jancsó Miklós mellett Balog Judit színésznő, Boldizsár András operatőr, Salamon András rendező és Sass István, már döntött a 4 kategóriában (rövidfilm, dokumentumfilm, reklámfilm, előre megadott forgatókönyv megfilmesítése) beérkezett pályaművekről. Az eredményhirdetést vasárnap délután tartják.

nyomtat

További írások a rovatból

Interjú Jakab Julival, a Velencében versenyző Napszállta főszereplőjével
Csuja László: Virágvölgy
Talán mindenütt voltam – Huszárik Zoltán
Éles tárgyak az HBO-n

Más művészeti ágakról

építészet

Koncepció, kontextus, térbeliség Koncepció, kontextus, térbeliség
3h_3ház a Fugában
art&design

A portéka portréja A portéka portréja
Vachter János: Market – Reloaded
II. Magyar Könyvkiadók Napja Szegeden, első nap
színház

A játék tökéletes illúziója A játék tökéletes illúziója
Újcirkusz a Trafóban: Backbone a Gravity & Other Myths társulattal


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés