bezár
 

art&design

2009. 04. 19.
Kezdődik az Egyetemi tavasz Szegeden
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hallgatói számára kiírt fotópályázat anyagából rendezett kiállítással elkezdődik hétfőn a hatodik Egyetemi tavasz május 15-ig tartó programja a csongrádi megyeszékhelyen.
A bő háromhetes rendezvénysorozat alatt ötven helyszínen több mint kétszáz kulturális, sport, ismeretterjesztő és tudományos program várja a város és az egyetem polgárait - mondta el Tajti Gabriella, az SZTE a fesztivált szervező Kulturális Irodájának vezetője.

A rendezvények egy része az egyetem egykori hallgatója, Radnóti Miklós születésének századik évfordulójához kapcsolódik. A centenárium alkalmából rendeznek színházi esteket, fotókiállítás nyílik a költő egykori barátja, Müller Miklós alkotásaiból, és irodalmi sétára is invitálják az érdeklődőket.

A Katolikus Ház dísztermében számos komolyzenei hangversenyt rendeznek, ezek egyikén például Pukánszky Béla oktatási rektorhelyettes játszik gordonkán Dombiné Kemény Erzsébet zongorakíséretével.

A Kulturális Iroda ősszel drámapályázatot hirdetett, a felhívásra összesen tizennyolc mű érkezett, a legjobbal egy felolvasó színházi előadás keretében a fesztivál vendégei is megismerkedhetnek április 29-én a Szegedi Nemzeti Színház Balettermében Bodolay Géza rendezésében.

Tajti Gabriella az ismeretterjesztő programok közül az Egyetemi Füvészkert egyik rendezvényét emelte ki, melyen a Darwin-évfordulóhoz kapcsolódva egy evolúciós időutazásra hívják a vállalkozó szelleműeket.

Május 7-án a szegedi Dóm téren rendezik meg a Nap napját, itt majd különleges távcsövek segítségével megfigyelhetők lesznek a napfoltok, fénykísérletek, koncertek, táncház és tudományos előadások várják a látogatókat.

A fesztivál keretében számos tudományos rendezvényt tartanak, a vendégek játékos formában ismerkedhetnek meg matematikai érdekességekkel, egy egész éjszakán át halhatnak előadásokat a filozófiai kutatások különböző területeiről, s rendeznek konferenciát a rendszerváltozásról is.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A kék bársony mögött, a vörös szobában A kék bársony mögött, a vörös szobában
David Lynch: Small Stories / Kis történetek című fotókiállítása a Műcsarnokban
art&design

Köztes létmódunk kiábrázolása Köztes létmódunk kiábrázolása
Bögös Loránd Önelhallgatás című kiállításához
art&design

India ezer arca
Kiállítás a TÉR-KÉP galériában
art&design

Organikus városok Organikus városok
Bornemisza Eszter: Városi hegek

Más művészeti ágakról

Székely Csaba-darab a Budapesti Tavaszi Fesztiválon
Mark Rothko lemezborítók


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés