bezár
 

art&design

2009. 04. 24.
Elárverezik Picassó lányának portréját
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pablo Picasso spanyol festő és Alberto Giacometti svájci szobrász egy-egy műve lesz a New York-i Sotheby's aukciós ház májusi impresszionista és modern művészeti árverésének szenzációja.
Picassónak a lányáról, az akkor két és fél éves Mayáról 1938-ban készült festményét eddig még sohasem árverezték el, a művész személyes tulajdonában volt harmincöt éven át egészen 1973-ban bekövetkezett haláláig. A május 5-i aukción 16-24 millió dollár bevételre számítanak ettől a festménytől.

Emmanuel Di-Donna, a Sotheby's aukciósház alelnöke elmondta, Picasso ezt a képét csak egy hónappal a szívszaggató Guernica című alkotása előtt készítette.

A Mayát ábrázoló képen a kislány kedvenc játékát tartja kezében. "A portréról sugárzó életigenlés megmutatja, hogy a második világháború miatti aggodalma ellenére milyen nagy örömet hozott Pablo Picasso életébe Maya" - fűzte hozzá Di-Donna.

Az árverés másik nagy szenzációja Alberto Giacometti La Chat című, 1951-es bronzszobra, amelyet 34 év után először kínálnak eladásra.
A két alkotás mellett a New York-i aukción megjelenő egyéb művek is megtekinthetők vasárnapig a Sotheby's London kiállítótermében.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban
art&design

Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban
Élménytúra a Szépművészeti Múzeumban
art&design

Emlékekből konstruált identitás Emlékekből konstruált identitás
Vajon mi jár a fejükben? - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.

Más művészeti ágakról

Slash, VOLT Fesztivál, 2019. 06. 27.
VOLT Fesztivál, 2019. június 26.
zene

A zenész és barátai A zenész és barátai
Aradi Zsolt: Gasner János* emlékére
Interjú Schilling Árpáddal érvényesülésről, a fiatalok lehetőségeiről és elsősorban: színházról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés