bezár
 

art&design

2009. 04. 25.
Negyven fiatal fotóművész munkái a Dunaújvárosi Fotóbiennálén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hét helyszínen, tíz kiállítótérben mintegy negyven fiatal fotóművész mutatja be alkotásait szombattól a Dunaújvárosi Fotóbiennálén.
Mint Böröczfy Virág művészettörténész, a bemutató egyik szervezője elmondta, a rendezvény keretében a kortárs fotóművészet aktuális trendjeit tükröző műveket láthat a közönség május 31-ig.

A fotókat, fotósorozatokat a Munkás Művelődési Központban, a Kortárs Művészeti Intézetben, a Corner Caféban, a Széchenyi István Gimnáziumban, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában, a Mozi Presszóban és a Dunaújvárosi Főiskola A épületében állították ki.

A bemutatkozó művészeket alkotásaik alapján a fiatal fotós generációt segítő Fotografus.hu Alapítvány nyílt pályázatára jelentkezők közül szakmai zsűri választotta ki.

Pályázni formanyelvében és tartalmában korszerű, alkotói igénnyel született, összefüggő anyaggal, installációval, vetíthető képanyaggal, illetve projekttel lehetett.

A Dunaújvárosi Fotóbiennálét először 2007-ben rendezte meg a Fotografus.hu Alapítvány, akkor Dunaújváros 12 prominens kiállítóhelyén 55 fiatal fotóművész mutatta be munkáit nagy sikerrel.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban
art&design

A sérülés variációi A sérülés variációi
Kontrolltól az elengedésig - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.

Más művészeti ágakról

Interjú Zalka Csenge Virág mesemondóval
színház

A hetedik te magad légy A hetedik te magad légy
Mérlegen a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó
Interjú Pálos Gergely operatőrrel kétlakiságról, kapcsolatépítésről, valamint a svéd és a magyar fényviszonyok különbségeiről
Slash, VOLT Fesztivál, 2019. 06. 27.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés