bezár
 

art&design

2009. 04. 27.
Bajuszverseny Sepiszentgyörgyön
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A leghosszabb és a legjellegzetesebb bajuszért osztottak díjat a Sepsiszentgyörgyön megtartott első háromszéki bajuszversenyen.
A Kovászna megyei városban a Szent György Napok keretében megtartott verseny eredményhirdetése vasárnap volt. A négytagú zsűriben két magyarországi vendég is bírált: a kiskunfélegyházi székhelyű Magyar Bajusz Társaság elnöke és a kunsági városban az idén már harmadszor megrendezett bajuszvetélkedő egyik korábbi győztese. Mellettük két hölgy - a bajuszverseny egyik médiatámogatójának és a helybeli román színháznak a képviselője - értékelt.

Az első kategóriában könnyen tudott dönteni a zsűri. A tusnádfürdői Zsigmond Mihály lett a leghosszabb bajuszú - írta a Háromszék című sepsiszentgyörgyi napilap internetes oldalán.

A karakteres székely bajuszok osztályozása ettől nehezebb feladatnak bizonyult. A szempontok között a bajuszhoz illő ruházat is szerepelt. A húsz székelyföldi dalia között versenybe szállt a verseny ötletgazdája, Tamás Sándor, a Kovászna megyei tanács elnöke is, aki elmondta, hogy neki egy bibarcfalvi öregúr javasolta a bajuszverseny megszervezését.

A legjellegzetesebb székely bajusz gazdája a zabolai Harai Ernő lett.
Az I. Háromszéki Bajuszversenyre benevezők mindegyike ajándékot kapott, a két első helyezést elért bajuszkirály pedig a szervezők költségén részt vehet a kiskunfélegyházai Európa-bajnokságon.

Tamás Sándor különdíjat is felajánlott a neki leginkább tetsző, hófehér bajusz gazdájának. A különdíjas nevét nem írta meg a Háromszék lap, csak azt, hogy a bajusz gondozásáról szóló könyvet kapott ajándékba.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

F(r)aktúra F(r)aktúra
PAF- F(r)acture / Pintér András Ferenc kiállítása az Art.Salon:Társalgó Galériában
art&design

Emlékekből konstruált identitás Emlékekből konstruált identitás
Vajon mi jár a fejükben? - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.

Más művészeti ágakról

Interjú Zalka Csenge Virág mesemondóval
színház

Előző héten még kellékek után szaladgáltunk… Előző héten még kellékek után szaladgáltunk…
A Létra Kulturális Egyesület Ébredés című darabjának budapesti bemutatóján jártunk
Jonathan Levine: Csekély esély
zene

A zenész és barátai A zenész és barátai
Aradi Zsolt: Gasner János* emlékére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés