bezár
 

építészet

2018. 12. 20.
Hashim Sarkis a 17. Építészeti Biennále kurátora
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hashim Sarkis a 17. Építészeti Biennále kurátora A Velencei Biennále igazgatótanácsa kedden Hashim Sarkis libanoni építészt nevezte ki a 17. Építészeti Biennále kurátorává.

Hashim Sarkis, aki 1998-ban alapította meg építészirodáját Bostonban és Bejrútban, 2015 óta a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) Építészeti és Tervezési Iskolájának dékánja. 2016-ban zsűritag volt a velencei építészeti biennálén, építészirodája 2014-ben az Egyesült Államok, 2010-ben pedig Albánia pavilonjának elkészítésében működött közre.

A Harvard Egyetemen doktorált építész számos könyv és szakcikk szerzője, amelyek a modern építészet történetével és elméletével foglalkoznak.  

A biennále igazgatótanácsának elnöke, Paolo Baratta kiemelte, hogy Sarkis "olyan kurátor, aki különösen tisztában van azokkal a témákkal és kritikus pontokkal, amelyeket a mai társadalom különböző, egymással ellentétes valóságai jelentenek az életterünkben".

"A világ új kihívások elé állítja az építészetet. Nagy várakozással tekintek a világ minden tájáról részt vevő építészekkel való közös munka elé, amelynek során együtt találhatjuk ki, hogyan feleljünk meg ezeknek a kihívásoknak" - fogalmazott közleményében Sarkis, egyúttal köszönetet mondva Barattának és a biennálénak a felkérésért.

Az 55 éves Sarkis Yvonne Farrelltől és Shelley McNamarától veszi át a kiállítás kurátori posztját.

Az igazgatói testület kedden a 17. velencei építészeti biennále dátumát is bejelentette: a rendezvényt 2020. május 23-tól november 29-ig tartják meg.
 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

építészet

Hatalmas méhkaptárra emlékeztető építmény New Yorkban
Thomas Heatherwick nagyot álmodott
építészet

A Budapest Café Csengtuban A Budapest Café Csengtuban
Biasol Építészstúdió (Ausztrália): Budapest Café, Csengtu (Kína)
építészet

Így fedezd fel az épületeket díszítő geometriát! Így fedezd fel az épületeket díszítő geometriát!
Különutak - Karl-Heinz Adler és a magyar absztrakció

Más művészeti ágakról

Danny Boyle: Yesterday
Interjú Pálos Gergely operatőrrel kétlakiságról, kapcsolatépítésről, valamint a svéd és a magyar fényviszonyok különbségeiről
irodalom

A boldogság része, a bűntudat áramütése A boldogság része, a bűntudat áramütése
Peer Krisztián: Nem a sajátod
Esterházy az Ódry Színpadon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés