bezár
 

zene

2019. 02. 16.
Szakcsi Lakatos Bélával koncertezik az NFZ
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szakcsi Lakatos Bélával koncertezik az NFZ A Nemzeti Filharmonikusok előadásában elhangzó kortárs magyar kamaraművekre Szakcsi Lakatos Béla improvizál február 18-án a budapesti Várkert Bazárban Hamar Zsolt vezényletével.

A koncerten négy fiatal zeneszerző, Horváth Balázs, Solti Árpád, Gryllus Samu és Varga Judit egy-egy műve hangzik el a Nemzeti Filharmonikusok kortárs + jazz sorozatában.

Klasszikus kedvencek 2018.

Horváth Balázs MAGNETS IVa (round and round) és Solti Árpád Kindergarten Liedchen című műve mellett elhangzik Gryllus Samu 'pöttöm' in E című darabjának ősbemutatója, valamint Varga Judittól a Broken Beauty, amelynek ősbemutatója 2018. október végén volt Londonban - közölte az együttes az MTI-vel.

A koncerten adják át a Gramofon-díjakat. A Gramofon - Klasszikus és Jazz című zenei folyóirat kritikai szekciójában legjobbnak értékelt hanglemezeket tizennyolcadik alkalommal díjazzák.

Fotó: http://www.szakcsi.hu/

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

zene

Az iguána sikolya Az iguána sikolya
Iggy Pop on/off
Rohmann Ditta Bach-sorozata
Felismeréstől a hangkeltésig

Más művészeti ágakról

Interjú Szegedi Katalinnal a külföldi gyerekkönyvkiadókról, a svéd nyelvű Palkóról, szerzőségről és hatásokról
David Wark Griffith: Letört bimbók


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés