bezár
 

art&design

2009. 05. 09.
Magyarország az idei lódzi Nemzetközi Fotófesztivál díszvendége
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyarország 269 fotográfiával vesz részt díszvendégként Lengyelország legnagyobb fotós rendezvényén, a Nemzetközi Fotófesztiválon, amely szombaton nyílik Lódzban.
Pászt Patrícia, a Krakkói Magyar Centrum igazgatója elmondta, hogy három tárlaton hét magyar alkotó munkái lesznek láthatók, hatan közös kiállításon mutatkoznak be a Fiatalok Galériájában A napos oldal címmel, míg Kudász Gábor Arion egyéni kiállítása Zöldövezet címmel várja a látogatókat Lódz egyik művészkávézójában. A Hórusz Archívum, amelyet Kardos Sándor operatőr értékes amatőr felvételekből gyűjtött össze - mintegy 50 képről van szó - a város legrégibb galériájában tekinthető majd meg.
    
Mint Pászt Patrícia kifejtette, az idei program központi témája a vicc, az abszurd és az irónia. A fesztivál főkurátora, Marta Szymanska fontosnak tartotta, hogy elmenjen Budapestre és ott válogassa ki a magyar anyagot, művészeti segítője Csizek Gabriella fotótörténész volt - árulta el a centrum igazgatója.
    
A lódzi fotós seregszemlén a fiatal magyar fotósnemzedéket Barakonyi Szabolcs, Elek Judit Katalin, Erdei Krisztina, Gerhes Gábor, Hangay Enikő és Szász Lilla képviseli.
    
A civil alapítványként működő Krakkói Magyar Centrum már nyolcadik éve szervezi a magyar fotósok bemutatását a lódzi fesztiválon, ahol minden évben 25-30 kiállítás keretében több száz lengyel és külföldi alkotó munkáját vonultatják fel több tucat helyszínen. Az idei magyar díszvendégséget a Nemzeti Kulturális Alap támogatása tette lehetővé - jegyezte meg Pászt Patrícia.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)

Más művészeti ágakról

irodalom

Üzenet, de kinek? Üzenet, de kinek?
Szabó Magda: Üzenet odaátra
irodalom

Boszorkánymesterek Boszorkánymesterek
Harry Partch vs Gergely Edit*
színház

Az ördög báránybőrt visel Az ördög báránybőrt visel
Az Ördög a Városmajori Szabadtéri Színpadon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés