bezár
 

irodalom

2019. 04. 06.
Költészet napi koncert a Sebő-együttessel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Sebő-együttes ingyenes koncertjével és tematikus irodalmi sétákkal várja a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) az érdeklődőket a Fiumei úti sírkertben április 11-én, a költészet napján.

Magyarországon 1964 óta minden évben József Attila születésének napján, április 11-én ünnepelik a költészet napját. Ezen a napon, délután József Attila sírjánál lép fel az 1970-ben alakult Sebő-együttes, amely repertoárján népzene és énekelt versek szerepelnek.

Ezúttal a költő Sebő Ferenc által megzenésített versei hangzanak majd el, köztük olyan ismert költemények, mint a Tiszta szívvel, A hetedik vagy a Regös ének. A költészet napja alkalmából a koncert előtt ünnepi sétákon vehetnek részt az érdeklődők a Fiumei úti sírkertben. A kora délután induló A Nyugat és az Ami bennem lélek című irodalmi séták ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek, jelentkezni a sírkert weboldalán lehet.

Fotók: Pixabay

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
irodalom

Életvezetési tanácsok és világmegfejtések az ókor rabbijaitól, modern köntösben Életvezetési tanácsok és világmegfejtések az ókor rabbijaitól, modern köntösben
Az Atyák tanításai, Magvető Kiadó - Mazsihisz, 2019, 3299 Ft

Más művészeti ágakról

Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 8.
Mészöly Ágnes - Molnár T. Eszter: Az Emberek Országa


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés