bezár
 

film

2019. 04. 10.
Frankofón Filmhónapok kezdődnek a Francia Intézetben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Frankofón Filmhónapok kezdődnek a Francia Intézetben A minden eddiginél több nézőt vonzó, és az ország 14 városát bejáró Frankofón Filmnapok után is folytatódnak a vetítések a Francia Intézetben. A Frankofón Filmhónapok keretében különleges mozi-koncert, francia-német filmválogatás és gyerekprogramok is várják a közönséget a tavaszi szezonban - közölte az intézmény az MTI-vel szerdán. 

Április 11-én, csütörtökön a 2017-es Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb rendezésért és legjobb első filmért járó díjjal jutalmazott Láthatás című filmet vetítik a Francia Intézetben. Xavier Legrand alkotása a családon belüli erőszakról szól, a film előtt a rendező azonos témájú, Magyarországon még be nem mutatott, Mielőtt végleg elveszne minden című rövidfilmjét is meg lehet nézni - írja a közlemény.

Szintén többszörösen díjnyertes a Manta Ray című francia-thaiföldi film, amelynek magyarországi premierje április 30-án lesz a Francia Intézetben. A film egy fiatal thaiföldi halászról szól, aki egy sebesült férfit talál az erdőben. Megmenti az idegen életét, nevet is ad neki, és bár beszélni nem tudnak egymással, összeszoknak. Ám egy nap a halász nem tér haza a folyóról. A vetítés után a film zenéjét szerző Snowdrops francia zongorista duó koncertje következik. 

A rendhagyó vetítések sorozatban június elsején az Angyalkám című filmet láthatják az érdeklődők Marion Cotillard-ral a főszerepben. A cannes-i filmfesztiválon tavaly bemutatott alkotásban a világhírű színésznő egyedülálló, fiatal anyát játszik, aki egy nap hirtelen lelép, és sorsára hagyja nyolcéves kislányát.

A március végén elhunyt Agnes Varda francia rendezőről április 23-án a Nantes-i Jacquot című film vetítésével emlékezik meg a Francia Intézet. Az 1991-es klasszikus vígjátékot a rendezőnő az egy évvel korábban elhunyt férje, Jacques Demy életéről készítette. Április 25-én pedig a francia új hullám legnagyobb klasszikus alkotásai közül Jean-Luc Godard Bolond Pierrot című menekülős road movie-ját lehet megnézni Jean-Paul Belmondóval és Anna Karinával a főszerepben. 

Május folyamán a Goethe Intézet és a Francia Intézet együttműködésének keretében Adásszünet? címmel német és francia filmekből mutatnak be hétrészes válogatást, többek között a 303, a Toni Erdmann, a Frantz és a 3 nap Quiberonban című filmekkel.

A gyerekek számára havonta egy alkalommal kézműves foglalkozással egybekötött filmvetítést rendez a Francia Intézet - olvasható a közleményben.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Jonathan Levine: Csekély esély
David Wark Griffith: Letört bimbók
May el-Toukhy: Szívek királynője
film

Én vagyok Vasember Én vagyok Vasember
Bosszúállók: Végjáték

Más művészeti ágakról

színház

Győztes játszma Győztes játszma
Beszélgetés Nagy Józseffel a kortárs tánc alakulásáról, iskolákról és lehetőségekről, kétlakiságról és a fiatalok helyzetéről
irodalom

A boldogság része, a bűntudat áramütése A boldogság része, a bűntudat áramütése
Peer Krisztián: Nem a sajátod
színház

Előző héten még kellékek után szaladgáltunk… Előző héten még kellékek után szaladgáltunk…
A Létra Kulturális Egyesület Ébredés című darabjának budapesti bemutatóján jártunk
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés