bezár
 

film

2019. 04. 13.
Miért jó magyar filmet nézni?
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Miért jó magyar filmet nézni? 2018. óta újdonsült, friss hagyomány az április 30-án, több helyszínen megrendezésre kerülő Magyar Film Napja. Idén, az eseményre készülve, Tenki Réka, Kerekes Vica, Szabó Simon és a Szomszédnéni Produkciós Iroda tagjai egy exkluzív videó keretein belül mesélnek arról, miért is érdemes magyar filmet nézni.

Alább tekinthetik meg a Filmalap által készített rövid videót:

A találkozókkal, szakmai kerekasztal beszélgetésekkel, játékos kvízekkel egyaránt tarkított vetítéssorozatra nemcsak a fővárosban, de országszerte kisebb-nagyobb vidéki településeken is egyaránt sor kerül majd. Nemcsak mozik, filmszínházak és művelődési központok vesznek részt a projektben, hanem könyvtárak, különböző kulturális és oktatási intézmények is, több mint 50 helyszín ad majd otthont a sokszínű programsorozat.

A hazai forgalmazók számottevő része ezúttal is csatlakozott a kezdeményezéshez. Közreműködésüknek hála a legújabb magyar filmek jutányos áron kölcsönözhetők a programokra. A Magyar Nemzeti Filmalap – Filmarchívum igazgatósága 61 digitalizált klasszikust, továbbá 6 közkedvelt rajzfilmből álló animációs filmcsokrot nyújtott át a Magyar film Napjára.

További részletekről a Magyar Nemzeti Filmalap hivatalos oldalán tájékozódhatnak.

#magyarfilmnapja

Forrás: MNF

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Beszélgetés Lichter Péter kísérletifilm-rendezővel a hosszú távú karrierépítésről és a sikerparadoxonról
Interjú Halász Glória filmrendezővel nyitottságról, szerzőiség és hitelesség egyensúlyáról, valamint az önmagunkba vetett hitről
Francis Ford Coppola: Apokalipszis most

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Más ország, más fények Más ország, más fények
Interjú Pálos Gergely operatőrrel kétlakiságról, kapcsolatépítésről, valamint a svéd és a magyar fényviszonyok különbségeiről
irodalom

A boldogság része, a bűntudat áramütése A boldogság része, a bűntudat áramütése
Peer Krisztián: Nem a sajátod
Esterházy az Ódry Színpadon
VOLT Fesztivál, 2019. június 26.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés