bezár
 

zene

2019. 04. 11.
Mario Biondival indul a második Örvényeshegy Piknik
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mario Biondival indul a második Örvényeshegy Piknik Mario Biondi dzsessz-soul koncertjével kezdődik május végén Zalacsányban a második Örvényeshegy Piknik, amelynek háromnapos programsorozata a zene, az irodalom és a gyermekprogramok körül forog - közölte a fesztivál csütörtöki zalacsányi sajtótájékoztatóján a szervező Művészet a Vidékfejlesztésért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Oszkó-Jakab Natália felidézte, hogy tavaly rendezték meg - akkor Al Di Meolával - az első fesztivált a Zalacsány feletti erdős domboldalban a helyszínül szolgáló Pálos Vendégház és a zalacsányi önkormányzat együttműködésében. A Művészetek Völgyét és a Kerekdomb Fesztivált is szervező alapítvány kistelepüléseken hív életre olyan kulturális, összművészeti fesztiválokat, amelyek lehetőséget kínálnak a helyi vállalkozások, kézművesek bemutatkozására, a vendégeknek pedig arra, hogy megismerjék az adott térséget, ahova később is visszatérhetnek.

Klasszikus kedvencek 2018.

Megjegyezte, hogy a vendégház tulajdonosainak kezdeményezésére indult fesztivál környezete miatt olyan programokban gondolkodtak, amelyek "csendesebb lefolyású, békésebb hangvételű" rendezvények. Hisznek abban is, hogy a gyerekeket sem kell kizárni az eseményekből, vagyis akár a játszótér mellől is élvezni lehet a koncerteket.

Tavaly Al Di Meola, a világ egyik legjobb gitárosa már telt házat vonzott, a magyar látogatókon kívül osztrák és szlovén vendégek is eljöttek Zalába. Idén május 24. és 26. között, az egyszerre legfeljebb 2500 látogató befogadására képes rendezvényhelyszínen fellép mások mellett Csemer Boggie, a Bagossy Brothers, Ruttkai Bori, Huzella Péter, Bíró Eszter, Nyári Krisztián, a Klasszik Lasszó, Ferenczi György, Malek Andrea, a Kaláka, Varró Dániel, Háy János és Beck Zoli Háy come Beck című műsorával, illetve Pindroch Csaba főszereplésével színházi előadást is láthatnak a zárónapon a nézők - sorolta Oszkó-Jakab Natália.

Nagy Lászlóné, Zalacsány polgármestere úgy fogalmazott: nagyon nagy kihívás, de megtiszteltetés is volt egyben már az első piknik is. Nagyon sokan látogattak el ide olyanok, akik korábban nem hallottak még a településről, és az is érezhető, hogy a rendezvény felértékeli a községet.

A házigazda Badacsonyi Tamás arról beszélt, hogy a körülöttük lévő völgykatlan olyan természeti környezetet biztosít, amely kiváló helyszíne az igényes kulturális programoknak. Nem hatalmas tömegeknek, hanem a minőségibb programokra vágyó közönségnek szól a fesztivál, amelyhez a hátteret az erdő adja, de idén egy dámszarvasokkal benépesített karámot is kialakítottak.

Megjegyezte azt is, hogy nemcsak a szomszédos országokból érkeztek tavaly látogatók, de volt a koncerteken orosz vendég, érkeztek haza kint dolgozó magyarok az Egyesült Arab Emirátusokból, illetve volt olyan katari vendégük, aki kifejezetten Al Di Meola miatt repült Magyarországra.

 

Fotó: www.facebook.com

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

zene

Etűdök gépzongorára Etűdök gépzongorára
Conlon Nancarrow, a nomád zongor
The Trousers, Peter Kovary & The Royal Rebels, Reverend Backflash - Robot Club, 2019. 04. 12.
zene

Omega Tűzvihar: országos sportcsarnok turné Omega Tűzvihar: országos sportcsarnok turné
2019. március 29. (péntek), 19.00, Pécs-Lauber Dezső Sportcsarnok

Más művészeti ágakról

színház

Minek nevezzelek? Minek nevezzelek?
A Színház- és Filmművészeti Egyetem szinhazinevelés.SZFE című szakmai konferenciájáról
Interjú Pálos Gergely operatőrrel kétlakiságról, kapcsolatépítésről, valamint a svéd és a magyar fényviszonyok különbségeiről
irodalom

Utak a sötétségbe Utak a sötétségbe
Horváth Márk A digitalitás paroxizmusa: Spektákulum, szimulákrum, kibernetikai állapot és a virtualitás hiperkaotikus okkultúrája
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés