bezár
 

irodalom

2019. 04. 25.
European Writers' Workshop
Nemzetközi kerekasztal beszélgetés és irodalmi workshop
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
European Writers' Workshop Április 25-én, 10 órától délután 1 óráig rendezik meg a European Writers' Workshop a Három hollóban. Az eseményen a European Literary Award (az Európai Unió Irodalmi Díja) győztes Ina Vultchanova és Osvalds Zebris is részt vesz. 

A Szépírók társasága, az EUNIC Hungary és a Nemzetközi Könyvfesztivál szervezésében, a Kreatív Európa Program- SILO keretében rendezik meg az European Writers' Workshop a Három hollóban. Az esemény során egy kerekasztal beszélgetést, irodalmi műhelyt és prezentációkat is megtekinthetnek az érdeklődők. 

A beszélgetők között ott lesz a European Literary Award (az Európai Unió Irodalmi Díja) győztes Ina Vultchanova és Osvalds Zebris is.

INA

Az eseményen közreműködnek még különböző európai országok elsőkötetes szerzői, valamint Helena Bijnens (Belgium) és Benedek Totth (Magyarország) prezentációt tartanak. 

Osvald

Délután 14:00 órától irodalmi workshop kerül megrendezésre helyi középiskolások számára. A workshop nem nyitott program, de a szervezők megfigyelőként szívesen látják az érdeklődőket. 

A részletes program, az időbeosztás és az esemény angol nyelvű leírása lentebb olvasható. 

See English below. 

Thursday, April 25, 2019 from 10:00 am till 1:00 pm- literary workshop and round-table discussion in Három Holló / Drei Raben (Budapest, Piarista köz 1.)

EUROPEAN WRITERS’ WORKSHOP- with the European Literary Award winning Ina Vultchanova (Bulgaria) and Osvalds Zebris (Latvia)

with  European First Novelists from Austria, Belgium, Bulgaria, Cyprus, Croatia, Czech Republic, Denmark, Finland, France, Germany, Hungary, Ireland, Italy, the Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Switzerland, Turkey

presentations by Helena Bijnens (Belgium) and Benedek Totth (Hungary).

The event is organized by Szépírók Társasága in cooperation with EUNIC Hungary and the International Book Festival Budapest in the framework of the Creative Europe project SILO.

k

 

Detailed programme:

10.00 Official welcome & opening

PANEL 1.

10.15 Socially Inclusive Literature Events: best-practices from around Europe – presentation by Helena Bijnens

10.30 Questions & answers

(Moderator: Anna Gács)

11.30 Coffee break

PANEL 2.

11.45 Lost and Found (in Translation) — presentation by Benedek Totth (Hungary)

12.00 Questions & answers

(Moderator: Ferenc Czinki)

13.00 Lunch

The event is followed by a workshop for local secondary school students from 14.00. This part of the programme is not open for the public, but we welcome our participants as observers. Please contact the organisers.

 

Bővebb információk a Facebook eseménynél olvashatóak. 

Az írói portrék forrása: http://www.euprizeliterature.eu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

huszonegyedik #8 huszonegyedik #8
Túl ismerős, túl távoli: David Attenborough Climate Change – The Facts
Dékány Dávid: Dolgok C-hez

Más művészeti ágakról

Quentin Tarantino: Volt egyszer egy... Hollywood
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
Jon Watts: Pókember: Idegeben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés