bezár
 

art&design

2009. 05. 13.
Munkácsyval ebédidőben Győrött
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Akik ebédidejükből egy kis időt a kultúrának szánnak, azok szakértő vezetésével tekinthetik meg a Munkácsy-kiállítás egy-egy részletét vagy akár csak egy-egy képet Győrött a Vastuskós Házban.
Ponty Zita, a Győr-Moson-Sopron megyei Önkormányzat sajtóreferense elmondta, hogy először szerdán 12 és 14 óra között Munkácsy tájképfestészetéről, egy héttel később ugyanabban az időben a portrékról, május 27-én délidőben pedig a festő szalonképeiről szerezhetnek élményt és ismereteket a kiállítás-látogatók.
    
A Pákh Imre műgyűjtő kollekciójából válogatott kiállítás iránt sokan érdeklődnek, a napokban köszöntötték a tízezredik látogatót. A vakok és gyengénlátók számára speciális tárlatvezetést szerveztek, és volt ilyen a fogyatékkal élő értelmi sérült fiatalok számára is. Június közepén a mozgássérült látogatók csoportját fogadja a tárlat.
    
Az április 4-e óta látogatható kiállítás a festőóriás több mint harminc képét vonultatja fel, a gazdag anyag áttekintést ad az egész Munkácsy-életműről. A képeken kívül láthatóak a művész személyes tárgyai, köztük sétapálcája, köpenye, ecsetjei. A relikviák a Békés megyei Munkácsy Mihály Múzeum gyűjteményéből valók.
    
A tárlat július 5-ig tekinthető meg, ünnepnapokon is.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

Topolánszky Tamás Yvan: Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot
irodalom

Üzenet, de kinek? Üzenet, de kinek?
Szabó Magda: Üzenet odaátra
Mozart in the Jungle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés