bezár
 

art&design

2009. 05. 15.
Szobrász biennále első alkalommal Szentendrén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Első alkalommal rendeznek szobrász biennálét Szentendrén, a MűvészetMalomban, ahol vasárnaptól öt héten át 180 kisplasztikát és nagyméretű szobrot állítanak ki.
Baráz Tamás, a Magyar Szobrász Társaság alelnöke, a biennále egyik kurátora elmondta, hogy a kiállítandó munkákat 400 alkotás közül választották ki. A biennáléra a Magyar Szobrász Társaság, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége, a Fiatal Képzőművészek Stúdiója és a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének tagjai nevezhettek.

A pályáztatást kiemelt érdeklődés kísérte - közölte Baráz Tamás. Hozzátette: noha a biennálénak a Dedukció címet adták, a zsűri a válogatáskor nem ragaszkodott e téma követéséhez, ráadásul teret engedtek a nagyobb méretű szobroknak is.

Mint mondta, ezúttal nem volt időbeli megkötés sem, az alkotók akár 10-15 évvel ezelőtt készült művekkel is nevezhettek, de a tervek szerint a jövőben kétévente rendezendő biennálékon csak az előző két esztendő "termése" kerül majd a zsűri elé.

A Magyar Szobrász Társaság alelnöke elmondta: nemzetközivé szerették volna tenni az eseményt, ám anyagiak híján erről a tervről idén le kellett mondaniuk.

Az Oktatási és Kulturális Minisztériumtól, valamint a szentendrei önkormányzattól kapott 2,5 milliós támogatást a kurátorok és a rendezők társadalmi munkájával kiegészítve sikerült a csaknem 4,5 milliós költségű biennálét "tető alá hozni".
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Gondolkodásunk módszereiről Gondolkodásunk módszereiről
Beszélgetés Falcsik Marival, Walter Isaacson: Leonardo Da Vinci – a zseni közelről című könyvének fordítójával

Más művészeti ágakról

Agócs Írisz válaszai a prae.hu körkérdésére
Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 8.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés