bezár
 

art&design

2009. 05. 16.
Kortárs magyar formatervezők kiállítása New Yorkban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kortárs magyar formatervezők mutatják be alkotásaikat New Yorkban a divatvilág egyik legrangosabb eseményén, a New York Design Weeken - tájékoztatták a szervezők pénteken a sajtót.
A szombattól keddig tartó kiállításon az amerikai közönség tizenhét fiatal magyar formatervező és dizájnercsoport alkotását láthatja. A Soft is the New Cool című tárlatnak, amely része az egész éves, rangos New York-i és washingtoni helyszíneken zajló magyar kulturális évadnak, az Extremely Hungarynek, az évadot szervező New York-i Magyar Kulturális Intézet ad otthont.
    
A kreatív kiállítással egybekötött vásár - amelynek a WAMP budapesti iparművészeti kollektíva és Corinne Erni a kurátora - a kortárs magyar formatervezés színe-javát mutatja be.
    
Corinne Erni szerint a magyar dizájnerek a világ bármely táján versenyképesek, munkájukban vegyítik a modern technikát a jól ismert magyar kézműves tradíciókkal. Az eseményt - amely a New York Design Week részeként bekerült a Soho Design Week hivatalos programjába - az egyik legnagyobb presztízsű dizájn kiadvány, az I.D. Magazin is támogatja.
    
A New Yorkban megtekinthető alkotások mindegyike "soft"; újrafogalmazza a lágyság témáját. A tehetséges magyar formatervezők és műhelyek animációkon, bútorokon, ékszereken, textilmunkákon és installációkon keresztül azt érzékeltetik, mit jelent a lágyság és az érzékiség az ő olvasatukban.
    
A résztvevők között szerepel az Artista stúdió, az Aquanauta divattervező csoport, a Geppetto belsőépítészeti tervező csoport, továbbá Gera Noémi ékszertervező és Haber Szilvia kerámia- és porcelántervező, aki ezúttal lámpatervezőként mutatkozik be. Ugyancsak láthatók Hegedűs Andrea textiltervező művész és Kauker Szilvia tájkép-, üveg- és terméktervező, valamint Vágó Réka cipőtervező alkotásai. Kiss Bence Ádám egyedi alkotásával, a hőt fénnyé alakító BUG-al szerepel.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
Cséfalvay András: Egy olyan világban, ahol nincsenek tények, ott csak a jóság marad

Más művészeti ágakról

Jon Watts: Pókember: Idegeben
Ari Aster: Fehér éjszakák
irodalom

Thaiföld és Peru közt félúton – otthon Thaiföld és Peru közt félúton – otthon
Görömbölyi Dávid Haverok, buli, Buddha című kötetének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés