bezár
 

art&design

2009. 05. 20.
Pannon design bútorkiállítás nyílik pénteken
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A IV. Pannon design bútor és lakberendezési kiállításon és vásáron 82 bútorgyártó, kereskedő, lakberendező és designer mutatja be termékeit, alkotásait és szolgáltatásait a Sportcentrum MKB Aréna több mint 2000 négyzetméterén Sopronban - közölte a rendező Faipari Tudományos Alapítvány elnöke.
Pakainé Kováts Judit elmondta: a háromnapos rendezvényen a korábbi évekhez képest az idén jóval több kis-, és középvállalkozás jelentette be részvételét, amelyek bemutatkozását és piacszerzését kedvezményes standárakkal támogatja a szervező Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter.
    
Minden bizonnyal nagy érdeklődés mutatkozik a designerek munkái iránt: a neves tervezők mellett a feltörekvő nemzedék képviselői is megjelennek, s képet adnak a jelenlegi irányzatokról, azokról a lehetőségekről, amelyekkel minőségivé tehető a környezetünk. A kiállítás a Nyugat-magyarországi Egyetem faipari mérnök-, és ipari formatervező szakos hallgatóinak is alkalmat kínál munkáik felvonultatására.
    
A szervezők nemcsak a bútordivatot kívánják az érdeklődők elé tárni, hanem a kiegészítőkről, burkolatokról, belsőépítészeti lehetőségekről is áttekintést adnak , s nagy hangsúlyt helyeznek a környezetbarát és az energiatakarékos megoldásokra. Ez utóbbi jellemző példái az egyedi tervezésű kályhák és kandallók, amelyek a Sopron és Vidéke Ipartestület standján lesznek láthatóak.
    
A rendezők nyolcezer látogatóra számítanak, s bíznak abba, hogy az osztrák piacon folytatott marketing munkájuk nyomán a vendégek 15 százaléka a szomszédos Ausztriából érkezik a kiállításra.
    
A rendezvény költségvetése meghaladja a 9 millió forintot. A program megvalósítását kiemelten támogatja a soproni önkormányzat, ennek köszönhetően ingyenesen tekinthető meg a vásár. Nyertes pályázat révén támogatja az eseményt a Nyugat-dunántúli Operatív Program is.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Interjúsorozat a cirkuszról, változásokról, zártságról és nyitottságról, klasszikus és új találkozásairól
Jon Watts: Pókember: Idegeben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés