bezár
 

art&design

2009. 05. 21.
Festők városa: hangulatfesztivál csütörtöktől Kaposváron
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A kaposvári Róma-hegyi villa egykori lakóját, Rippl-Rónai Józsefet (1861-1927) csacsifogaton ábrázoló szoborkompozíció avatásával kezdődik csütörtökön a Festők városa hangulatfesztivál négynapos rendezvénysorozata a somogyi megyeszékhelyen.
A város legrangosabb kulturális eseményén szabadtéri kiállítások, kézműves vásár, utcatárlat, vetítések, nyitott művészeti kurzusok, előadások, fényfestészet, dzsessz, blues és folk zene, gyerekműsorok, turisztikai események várják a kaposváriakat és az idelátogató vendégeket.
A fesztivál idején nyíló több mint tíz tárlat közül kiemelkedik a Vaszary Képtárban Anna Margit (1913-1991) festőművész 74 képét bemutató, valamint a szomszédos Rippl-Rónai Múzeumban a Nagybányai festészet Kaposváron címmel nyíló kiállítás.
    
Rippl-Rónai József, Vaszary János és Galimberti Sándor szülővárosában immár kilencedik éve rendezik meg a századforduló nagy mestereinek emléket állító, a kortárs képző-és társművészeteket bemutató fesztivált, amelynek ezúttal is a szecessziós épületekkel övezet belváros sétálóutcája, szökőkutas parkja és főtere ad otthont.
    
A fesztivál a város legrangosabb kulturális eseménye, amelynek 20,5 millió forintos költségvetéséhez a szervezők korábbi tájékoztatása szerint az önkormányzat 16 millió forinttal, szponzorok 2,5 millió forinttal, a Nemzeti Kulturális Alap pedig 2 millió forinttal járult hozzá.
    
A Rippl-Rónai születésnapjához, május 23-hoz kötődő művészeti fesztivál programjairól a www.festokvarosa.hu honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

A Phaeton tündöklése és bukása
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz

Más művészeti ágakról

Hartung Attila: FOMO – Megosztod és uralkodsz
irodalom

Irodalmi határátlépések Irodalmi határátlépések
Margó 2019 – Borges: Tangó, Molnár T. Eszter: Teréz, vagy a test emlékezete és kortárs kínai science fiction
Majoros Nóra válaszai a prae.hu körkérdésére
Fischer Iván változata A Müpában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés