bezár
 

art&design

2009. 05. 22.
Tizenegyedik alkalommal adták át az Amadeus-ösztöndíjakat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Átadták a hazai képzőművészetet pártoló egyik legnagyobb összegű magánalapítványi ösztöndíj, az Amadeus Művészeti Alapítvány pályázatának idei ösztöndíjait - közölte a program főszponzora.
A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. közleménye szerint a tizenöt tagú szakmai zsűri idén Nagy Benjamin festőművészt és Sánta János Botond szobrászművészt választotta, így a két fiatal alkotó a következő tíz hónapban havi 80 ezer forintos hallgatói ösztöndíjban részesülhet.
    
A programot az alapítvány a Képzőművészeti Egyetem második, harmadik és negyedik évfolyamos hallgatói körében immár tizenegyedik alkalommal hirdette meg, a hagyományok szerint egy festő-, valamint egy szobrászművész hallgató számára. Az ösztöndíjra ebben az esztendőben hetvenheten nyújtották be portfoliójukat.
    
A díjakat a Képzőművészeti Egyetem Barcsay-termében megrendezett gálán adta át Balogh Péter, az Amadeus Művészeti Alapítvány elnöke, Újfalusi Ildikó, az alapítvány ügyvezető igazgatója, Gergely Károly kurátor, a Fundamenta-Lakáskassza elnök-vezérigazgatója és König Frigyes, az egyetem rektora.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról

Más művészeti ágakról

Majoros Nóra válaszai a prae.hu körkérdésére
gyerek

Hiteles a Szép csendben Hiteles a Szép csendben
Szakmai szervezetek ajánlják a Szép csendben című filmet
Beszámoló a 16. Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválról
Fischer Iván változata A Müpában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés