bezár
 

art&design

2009. 05. 25.
Ingyenes magyar és angol nyelvű természetfotós magazin
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ingyenes, magyar és angol nyelvű digitális természetfotó-magazin indult; a www.termeszetfotomagazin.hu és a www.naturephotomagazine.com címen az érdekes cikken és fantasztikus fényképfelvételek kívül videók is várják az olvasókat - tájékoztatta Imre Tamás főszerkesztő a sajtót.
A tervek szerint negyedévente jelentkező magazin célja bemutatni elsősorban Kelet-Európa természeti szépségeit, természetfotósait, fotós helyszíneit a közönségnek, de olvashatók írások és láthatók majd képek távolabbi tájakról, és szólnak cikkek a fotográfia fortélyairól is - mondta a főszerkesztő.
    
Az első, több mint nyolcvanoldalas számban egy anyag a Hortobágyra, Magyarország egyik legismertebb madárrezervátumába kalauzolja el az érdeklődőket, láthatóak benne többek között Dezső László erdélyi képei, egy összeállítás a gerecsei medvehagymásról, valamint a dalmát tengerpart középső részén található Krka Nemzeti Parkról.
    
A tippek-trükkök és a fotósiskola rovatok az éppen most kezdő, vagy már jártas, de tanulni vágyó fotósoknak nyújthatnak szakmai útmutatást. Az első számban a lepkefényképezés rejtélyeibe vezetik be az érdeklődőket, sorozat indul a kompozíció "tudományáról" és a képfeldolgozás fortélyairól is.
    
Bár a természetfotózás elterjedt eszköze a tükörreflexes fényképezőgép, a szerkesztők gondoltak a kompakt géppel alkotó fotósokra is, őket a növényfotózás rejtelmeibe vezetik be. A lapban különlegességként megtalálható egy asztrofényképezéssel foglalkozó rovat is, amely a csillagok és galaxisok egyedülálló, misztikus világába kalauzolja el az olvasókat.
    
A kiadványból a technikai eszközök sem maradhatnak ki, a szerzők a svédországi hidegben és az afrikai hőségben is teszteltek fényképezőgépeket természetfotós szempontok alapján - mondta Imre Tamás.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)

Más művészeti ágakról

Margó fesztivál, 2019 – Ők is boldogan éltek? A férfiváltozat
irodalom

Történelemleckék és egyéb történetek Történelemleckék és egyéb történetek
Margó 2019 – Szécsi Noémi: Lányok és asszonyok aranykönyve, Nádas Péter: Leni sír, Bödőcs Tibor: Meg se kínáltak és Kukorelly Endre: CéCéCéPé
Majoros Nóra válaszai a prae.hu körkérdésére
gyerek

Hiteles a Szép csendben Hiteles a Szép csendben
Szakmai szervezetek ajánlják a Szép csendben című filmet


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés