bezár
 

art&design

2009. 06. 11.
Két magyar festő a rigai tárlaton
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Közép-európai kortárs képzőművészek - köztük két magyar, Szűcs Attila és Benczúr Emese - munkáiból nyílt tárlat Eccentric Paths II. címmel Rigában, a Lett Szépművészeti Múzeum kiállítási csarnokában szerda este.
A nagy képzőművészeti seregszemlén a magyarokon kívül osztrák, cseh, lengyel, szlovák, szlovén és lett művészek mutatkoznak be - tájékoztatta az eseményről az MTI-t Dávid Gyula, a Tallinni Magyar Kulturális Intézet igazgatója, aki mint mondta, az intézet nevében részt vett a szervezésben.
    
A tallinni intézet és a rigai magyar nagykövetség együttműködése lehetővé tette, hogy Benczúr Emese személyesen is részt vegyen a kiállítás előkészítésében, a nemzetközi sajtótájékoztatón majd a megnyitón.
    
Hasonló címmel 2007-ben Lisszabonban is látható volt ez a kiállítás, amelynek kurátora az osztrák Sarolta Schredl, szakmai partnere pedig a Tallinni Magyar Intézet - jegyezte meg Dávid Gyula.
    
A Rigában kiállító egyik magyar művész, Szűcs Attila festő 1990-ben diplomázott a Magyar Képzőművészeti Főiskolán, mestere Kokas Ignác volt. Képei sok szállal kapcsolódnak a festészet klasszikus hagyományaihoz, ugyanakkor a 90-es évek második felében kialakította a maga érett stílusát.
    
Benczúr Emese Munkácsy-díjas képzőművész 1996-ban szerzett diplomát a Magyar Képzőművészeti Főiskolán. Munkái a koncept-arthoz tartoznak, az emberi cselekvés értelmét, a létezés abszurditását villantja föl képein humoros, ironikus módon.
    
A rigai közép-európai képzőművészeti kiállítás augusztus 2-ig tart nyitva.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
irodalom

Amikor egy csapat művész öt napra elfoglalja Kámot Amikor egy csapat művész öt napra elfoglalja Kámot
Ilyen volt a III. Nyolc Ág Művésztábor
Mészöly Ágnes - Molnár T. Eszter: Az Emberek Országa


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés