bezár
 

art&design

2009. 06. 16.
Fotóművészeti Nyári Egyetem Bonyhádon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén először Tolna megyében, Bonyhádon rendezi meg a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége (MAFOSZ) a Fotóművészeti Nyári Egyetemet; a július 4. és 11. közötti kurzusra száz hallgatót, köztük határainkon túli fotósokat is várnak.
A program nyitott, az is részt vehet benne, aki még csak most ismerkedik a fotózás alapjaival, ugyanakkor ott lesznek a már sikeres alkotók, köztük Eisenmann József aranydiplomás fotóművész, a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség diplomájával rendelkező Juhász Vilmos, vagy a határon túlról Balási Csaba csíkszeredai fotográfus - mondta Győri Lajos, a MAFOSZ elnöke hétfőn Bonyhádon sajtótájékoztatón.
    
A jelenlegi nevén 11. alkalommal meghirdetett, de több évtizedes múltra visszatekintő nyári egyetemre a Szülőföld Alap támogatásával 15 határon túli fotóst ingyen tud fogadni a szövetség.
    
A nyári egyetem fotósétákból és fotótúrákból áll, amelyek során a résztvevők felkeresik Tolna megye nevezetességeit, a gemenci erdőt, az ozorai várat és a Sárközt. Az itt készült munkákból novemberben Bonyhádon, majd a fővárosban rendeznek tárlatot. Győri Lajos szerint a nyári egyetemet most is a sokszínűség jellemzi majd. Nem tartják számon, hány hivatásos és amatőr fotós vesz részt rajta, csak a képek minősége számít - jegyezte meg.
    
A program első napján, július 4-én a bonyhádi Vörösmarty Mihály Művelődési Központban nyílik a XXVI. MAFOSZ Szalon kiállítása, amely a szövetség pályázatára érkezett 1099 alkotásból vonultat fel 120 képet. A tárlat anyagát Fotó hungarikum 2009 címmel egy háromszáz példányban megjelent kötet is bemutatja. Ebből az alkalomból adják át a Szalon díjait. Idén a MAFOSZ, valamint az Oktatási és Kulturális Minisztérium díját az Óbudai Fotóklub, a MAFOSZ plakettjét a Dabasi Fotóklub Egyesület és az Ágens Fényfestő Egyesület, a Magyar Művelődési Intézet és a Képzőművészeti Lektorátus díját szintén az Óbudai Fotóklub kapja.
    
A Magyar Fotóművészek Világszövetségének a legeredményesebb határon túli alkotónak járó elismerése Balási Csabáé lesz. A legeredményesebb ifjúsági alkotócsoport a miskolci Szemere Fotókör, Bonyhád díját pedig a budapesti Mészáros Csaba veheti át.
    
A MAFOSZ elnökének ismertetése szerint a nyári egyetem része lesz két különleges fotográfiai esemény is. A Tolna megyei Kalaznón július 10-én fotógaléria nyílik, amely egyedülálló módon 350 darab 1860 és 1935 között készült magyar fotótörténeti alkotást mutat be. A falu művelődési házában Mesés fényképek címmel a Benedek Elek emlékére hirdetett pályázatra érkezett képeket állítják ki. Utóbbi tárlatot a fővárosban és Erdélyben is láthatja majd a közönség.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 12.
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés