bezár
 

art&design

2009. 06. 18.
Putyin női ruhában, letartóztatták a művészt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Őrizetbe vettek Oroszországban egy voronyezsi művészt, aki alkotásaiban női ruhában ábrázolta Vlagyimir Putyin kormányfőt. A férfi műtermében tartott razzia során több művet is lefoglaltak.
A magát Suriknak nevező művész a keddi napot rendőri őrizetben töltötte, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) erőszak alkalmazásával hallgatta ki a férfit - értesítették emberi jogi aktivisták a kasparov.ru internetes oldalt. Aktivisták szerint az orosz rendőrség gyakran vesz célba kormánykritikus művészeket.
    
Médiabeszámolók szerint a művész a Moszkvától mintegy ötszáz kilométerre délkeletre fekvő Voronyezsben akarta elhelyezni alkotását június 12-én, ami nemzeti ünnep Oroszországban. Surik női ruhában, hosszú hajjal és fülbevalóval ábrázolta Putyint, a kollázst a városházán akarta közszemlére tenni. A rendőrség "nyilvánosság előtt elkövetett mocskolódás" miatt tett feljelentést.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban
Cséfalvay András: Egy olyan világban, ahol nincsenek tények, ott csak a jóság marad

Más művészeti ágakról

Ari Aster: Fehér éjszakák
Airbourne, Fezen Fesztivál, 2019. 07. 24.
színház

A végtelenből kihasítva A végtelenből kihasítva
Évadvisszatekintő: Hegymegi Máté Woyzeckje a Szkénében


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés