bezár
 

art&design

2009. 06. 25.
Fotós séta Révkomáromban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A dél-szlovákiai Révkomárom július 18-án csatlakozik a Worldwide Photowalkhoz; a világméretű fotós sétára eddig jelentkezett 982 város egyetlen szlovákiai részvevőjében nemrég tartottak egy hasonló fényképezős vártúrát.
A világszerte 45 ezer fotóst megmozgató kalandozást, a Worldwide Photowalk-ot egy időben tartják a Föld minden táján. A fényképészek minden benevező városban végigvonulnak egy adott útvonalon, majd a több ezer képből egyet elküldenek a Photowalking világbajnokságra.
    
A révkomáromi fotós sétára már több mint egy tucat érdeklődő jelentkezett a rendezvény központi honlapján, Komárom külön mappájában, a worldwidephotowalk.com/komarno-ni-sk oldalon. A komáromi séta július 18-án 17 órakor indul, és a város jellegzetes pontjait érinti. A szervezők azt ígérik, hogy különleges helyekre is bejutnak a fotósok, ahová a hétköznapi turistákat nem engedik be.
    
A Duna-parti városban ez már a második fotós séta. Az első, június 7-én megtartott Photowalkingra több mint harminc fényképész érkezett, hogy objektívével "bevegye" a Duna és a Vág összefolyásánál álló várat.
    
Mint az Új Szó című pozsonyi napilap szerdán írta, az első találkozó célja Marek Janícek főszervező elmondása szerint a műfaj bemutatása, népszerűsítése volt.
    
"Ami a Photowalkingot izgalmassá teszi, az a teljesen szubjektív látásmód egy adott terepen" – mondta Janícek. Az elkészült képeket mindenki feltölthette az egyik közösségi oldalra, a Facebookra, ahol egyébként a találkozót is meghirdették, és ahol szavazni is lehet a legjobb felvételekre.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Topolánszky Tamás Yvan: Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot
A Fausttól a Szívlapátig. Kortárs könyvek a középiskolában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés