bezár
 

art&design

2009. 07. 19.
Völgytalálka Kapolcson
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Balaton-felvidéken lévő Kapolcson Völgytalálka elnevezéssel fesztivált rendeznek, a szerdán kezdődő, ötnapos esemény 26 helyszínén több mint száz programon vehetnek részt az érdeklődők - tájékoztatta Göntérné Lukács Mária, a helyi önkormányzat kulturális előadója az MTI-t.
A korábban Művészetek Völgyeként ismert fesztivál központi községében, Kapolcson ezúttal a Kapolcs Jövőjéért Alapítvány és az önkormányzat szervezi a programokat, amelyek körében színházi előadásokat, zenei és táncműsorokat, kiállításokat tekinthet meg a közönség - mondta az előadó, megjegyezve: a programok igen kedvezményes áron, 500 forintos napijegy megváltásával látogathatók.
    
A főszervező ismertetése szerint a nyitónapon, július 22-én este lép fel a nagyszínpadon az LGT Emlékzenekar, a Blues Karaván és a Batsányi Táncegyüttes. Másnap este a Kistehén tánczenekar ad koncertet, de fellép még Kapolcson a Belmondo együttes is, továbbá a Mozizenekar, a Kéményseprők, a Notyet és a Sapphyre Projekt, de lesz esténként Blueskaraván, illetve Bluespot program is.
    
A népzene kedvelői Horváth "Csuti" Gyula cimbalomjátékát láthatják, hallhatják, fellép több néptáncegyüttes is és a Sirály Népdalkör. A komolyzenei előadások körében említendő a veszprémi Liszt Ferenc Kórustársaság és a Mendelssohn Kamarazenekar fellépése, továbbá a Peregrinus és az Orlando együttes műsora.
    
Érdekes programnak ígérkezik a Magyar Himalája Expedíció bemutatkozása filmvetítéssel egybekötve; a "világ tetejét" megjárt, ismert hegymászó, Erőss Zsolt és társa, Kollár Lajos tart élménybeszámolót.
    
A Malomszigeten minden délután előadást tart a szentesi Horváth Mihály Gimnázium utcaszínháza. Több kiállítás is nyílik a Völgytalálka ideje alatt a Kastély Galériában és a tűzoltószertárban. A Malomszigeten és környékén mind az öt nap alatt népművészeti és kézműves vásár lesz.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Julian Fellowes: Downton Abbey
Mozart in the Jungle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés